Що може бути краще за чаювання із солодкими рогаликами з яскравою начинкою — горіхами та фініками! Такі солодощі підійдуть до будь-яких гарячих напоїв: кави, чаю, какао чи глінтвейну.
Інформатор пропонує приготувати не просто рогалики з горіховою начинкою, а додати до неї фініки — вони природно підсолодять начинку, зменшивши кількість цукру, і збагатять корисними елементами.
Інгредієнти:
Для тесту
- Масло вершкове – 200 г
- Борошно пшеничне – 400 г
- Сметана – 200 г
- Яйце куряче, жовток – 1 шт.
- Цукор – 2 ст. л.
- Розпушувач – 10 г
Для начинки
- Волоські горіхи очищені – 150 г
- Фінік – 50 г
- Цукор – 70 г
- Білок яєчний курячий – 1 шт.
Рецепт приготування:
Борошно змішайте із цукром, розпушувачем і розітріть в крихту з розмʼякшеним вершковим маслом.
Окремо змішайте сметану та жовток, а потім цю суміш додайте в крихту та замісіть тісто.
Розділіть тісто на 8 частин, сформуйте кульки та сховайте у холодильник на 15-20 хвилин.
Горіхи з фініками без кісточок подрібніть у блендері.
Білок злегка збийте в піну, додайте його в горіхи з фініками, також вмішайте цукор.
Дістаньте тісто й тонко розкатайте в кола. Наріжте кожне коло, як піцу, на 8 трикутників, викладіть начинку на ширшу сторону кожного трикутничка.
Закрутіть кожен трикутник у рогалик, а потім викладіть заготовки на деко, застелене пергаментним папером.
Випікайте в розігрітій до 200 градусів духовці 20-25 хвилин до румʼяного кольору. Смачного!
Раніше ми розповідали, як приготувати йогуртовий крем.
Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.
Євгенія Глубінок