Солона карамель – топінг, від якого в захваті діти та дорослі. Виявляється, приготувати її вдома — дрібниця! Солону карамель можна подавати на сніданок з млинцями чи сирниками.
Інформатор розповість покроковий рецепт смачного топінгу.
Інгредієнти:
- Вершки 33% – 200 мл
- Цукор – 200 г
- Сіль – 2/3 ст. л.
- Масло вершкове – 150 г
- Вода – 2 ст. л.
Рецепт приготування:
Поставте каструлю на середній вогонь, покладіть туди цукор та додайте воду. Варіть до бурштинового кольору, але не перетримайте, інакше карамель буде гірчити.
В іншій каструлі підігрійте вершки, а цю з цукром — зніміть з вогню. Влийте частинами підігріті вершки, постійно помішуючи.
Поверніть каструлю на середній вогонь та варіть ще 2-3 хвилини.
Знову зніміть з плити і додайте нарізане кубиками масло. Перемішайте до розчинення.
Тепер додайте сіль (краще морську, але, якщо немає, можна звичайну кам’яну), перемішайте все та перекладіть в миску.
Накрийте миску харчовою плівкою так, щоб вона торкалась плівкою карамелі, і приберіть вистигати. Спочатку остудіть до кімнатної температури, потім перемістіть в холодильник.
Вже повністю холодну карамель перекладіть в банку з кришкою і зберігайте в холодильнику. Смачного!
Раніше ми розповідали, як приготувати пиріг з морквяного пюре.
Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.
Євгенія Глубінок