Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Як приготувати солону карамель вдома

Солона карамель –  топінг, від якого в захваті діти та дорослі. Виявляється, приготувати її вдома — дрібниця!  Солону карамель можна подавати на сніданок з млинцями чи сирниками.

Інформатор розповість покроковий рецепт смачного топінгу.

Інгредієнти:

  • Вершки 33% – 200 мл
  • Цукор – 200 г
  • Сіль – 2/3 ст. л.
  • Масло вершкове – 150 г
  • Вода – 2 ст. л.

Рецепт приготування:

Поставте каструлю на середній вогонь, покладіть туди цукор та додайте воду. Варіть до бурштинового кольору, але не перетримайте, інакше карамель буде гірчити.

В іншій каструлі підігрійте вершки, а цю з цукром — зніміть з вогню. Влийте частинами підігріті вершки, постійно помішуючи.

Поверніть каструлю на середній вогонь та варіть ще 2-3 хвилини.

Знову зніміть з плити і додайте нарізане кубиками масло. Перемішайте до розчинення.

Тепер додайте сіль (краще морську, але, якщо немає, можна звичайну кам’яну), перемішайте все та перекладіть в миску.

Накрийте миску харчовою плівкою так, щоб вона торкалась плівкою карамелі, і приберіть вистигати. Спочатку остудіть до кімнатної температури, потім перемістіть в холодильник.

Вже повністю холодну карамель перекладіть в банку з кришкою і зберігайте в холодильнику. Смачного!

Раніше ми розповідали, як приготувати пиріг з морквяного пюре.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок

Нагору