Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Чого не треба дарувати на свято закоханих, аби не зіпсувати стосунки

До Дня усіх закоханих залишилося лише п’ять днів. Самий час обирати дарунки. І тут важливо не помилитися, бо невдалий дарунок може привести до розриву стосунків, які тільки зароджуються чи довгої сварки й непорозумінь в уже давно існуючій сім’ї.

Інформатор допоможе вам зробити вдалий вибір.

Одразу відкинемо стереотипи про те, що якісь речі, як то кухонне приладдя, набір інструментів чи навіть тваринку, не можна дарувати зовсім, а золоті прикраси чи шоколад будуть до душі кожній дівчині. Дарувати треба те, про що людина мріє. І якщо жінка обожнює готувати, то нова суперова пательня буде саме те, що принесе їй величезне задоволення ще тому, що кохана людини знає про її захоплення та підтримує його. Так саме й з золотом. Є дівчата, для яких звичайний, придбаний у магазині ланцюжок викликає лише призирство за відсутність фантазії, а ось авторської роботи срібна прикраси чи навіть надзвичайна біжутерія, знову таки авторської роботи, приведе у захват.

А як бути, якщо закохані знайомі недавно й ще не встигли добре пізнати один одного, але хочуть продовження роману? Тут головне, як кажуть, не переборщити. Не треба одразу дарувати речі коштовні, адже людина після такого подарунка почуватиме себе зобов’язаною нехай симпатичному, але малознайомому хлопцю чи дівчині. Або ж напроти, стане відноситися до нього (неї), як до “гаманця”.

Людині, яку знають не досить добре, й відносини з якою ще не визначені, не дарують білизну (навіть дуже дорогу, красиву еротичну), рушники, косметику, парфуми (можна не вгадати з запахом), еротичні набори, власний портрет (а захоче він чи вона вас бачити через деякий час), м’які іграшки (якщо дівчина вже вийшла з дитячого чи підліткового віку).

Дарувати гроші у конверті – табу однозначно. Ви ж не хочете натякнути, що розплачуєтесь за спілкування. І якщо вже ніяк не можете вибрати дарунка, краще вручити сертифікат на покупки у відомому магазині.

Подарунок для нової симпатії повинен бути дещо нейтральним, але все ж пов’язаним з конкретною людиною. Водієві, який весь робочий день проводить у дорозі, сподобається й пригодиться термос для гарячих напоїв, чи зручний ланч-бокс. Офісній співробітниці буде приємно отримати зручну настільну лампу чи підставку під чашку з підігрівом, адже термінова робота може не дати випити вчасно гарячу каву, а холодною вона вже не смакує.

Універсальними дарунками для сучасної людини є флешка у цікавому дизайні (їх ніколи не буває багато), павербанк (дуже актуально у наш час), комп’ютерна миша, чохол для мобільного телефона чи планшета та все, що пов’язано з роботою з гаджетами.

А ще доречними будуть дарунки, які  дозволять парі краще познайомитися. Наприклад невелика романтична подорож у цікаве місто – гоголівські місця у Полтавські області, Львів, Тернопіль, та навіть у  Страус-ленд під Кривим Рогом. Можна просто придбати білети до Київа, цілий день погуляти столицею і вечірнім потягом повернутися додому. Неспішні тихі розмови під стукіт коліс у купе на двох схиляють до відвертості та душевності, створюючі особливо довірливу атмосферу.

Не треба бути Джеймсом Бондом, щоби узнати, які фільми любить коханий чи кохана. Замовте зал для двох, оберіть бажану стрічку, візьміть із собою пляшечку шампанського, їжу і насолоджуйтесь Днем Святого Валентина. . . У напівтемному кінозалі, тільки удвох. . . ну або в компанії з Леонардо ді Капріо в “Титаніку”.

Головне, обираючи дарунок, не образити людину, яка вам подобається і з якою ви хотіли б прожити якщо не все життя, то його частину. Пам’ятайте про це.

Раніше Інформатор писав про те, що недоречно дарувати на Новий рік.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

 

Нагору