Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

Ворожі Telegram-канали розганяють фейк про використання Україною хімічної зброї

Ворожі Telegram-канали почали чергову акцію по дискредитації української армії. На цей раз посилено розганяється фейк про те, що українські військові використовують під Бахмутом хімічну зброю. 

Як повідомляє Інформатор з посиланням на Центр протидії дезінформації, 12.01.2023 року росіяни повідомили таке: «Вони (українці – авт.) підвішують до безпілотників ємності з невідомою речовиною. Імовірно, це синильна кислота, яка при випаровуванні виділяє смертельний газ».
05.02.2023 року відбувся наступний фейк: «Новобахмутівка. Скидання хімії на передові позиції … Україна застосувала хімічну зброю. Немає сумнівів, що зроблено це зі схвалення американських кураторів».
У повідомленнях мова йде про підрозділ «Птахи Мадяра», який використовує дозволені снаряди ВОГ (гранатометний постріл), що в поєднанні з безпілотником утворює дрон-камікадзе.
Центр протидії дезінформації застерігає: “Інформація про використання хімічної зброї не відповідає дійсності та є частиною дезінформаційної кампанії. Її мета – довести до світу відомості про нібито порушення Україною законів та звичаїв війни, яких сама рф ніколи не дотримувалась”.

Раніше Інформатор писав про те, що російська пропаганда намагається дискредитувати ЗСУ і поширює фейки щодо вербування українських дітей для участі у війні.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору