Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

ПЦУ може перейти на новий календар: що зміниться та коли приймуть рішення

Православна церква України може перейти на новий календар. У травні цього року ПЦУ збереться на архієрейський собор, де розглянуть питання про загальну календарну реформу. Про це повідомив заступник голови управління зовнішніх церковних зв’язків ПЦУ, митрополит Білоцерківський Євстратій (Зоря).

Про це повідомляє Інформатор Кривий Ріг за посиланням на Інформатор Україна.

“До 1 вересня, коли починається новий церковний рік, час ще є. На мою думку, як одного з членів Архієрейського Собору, є всі аргументи та підстави прийняти позитивне рішення, одночасно забезпечивши можливість громадам, які цього бажають, зберегти попередню календарну традицію”, – пише митрополит.

Він наголосив, що подібні реформи в минулому викликали проблеми там, де їх впроваджували “в одну мить”. Особливо, без підготовки та без можливості альтернативи для тих, хто не готовий до нового.

“Дотепер наша Церква діяла в дусі протилежному: поступовість, обмірковування всіх аргументів, надання альтернативи. Впевнений, що саме такий шлях – найкращий”, – додав митрополит.

До слова, йдеться про перехід на Григоріанський календар. Це означає, що Різдво Христове офіційно святкуватимуть 25 грудня, Щедрий вечір — 31 грудня (замість 13 січня), Василя — 1 січня (замість 14 січня), Водохреща — 6 січня (замість 19 січня).

Раніше ми розповідали, що у Кривому Розі створюють штурмову бригаду “Гвардія наступу”: як записатися.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

 

Нагору