Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

В Україну повернули 16 дітей з Херсонської області, яких окупанти відправили у рф та до Криму “на відпочинок”

В Україну вдалося повернути ще 16 дітей. Всі вони з Херсонської області. Наймолодшій дитині 8 років, найстаршій — 17.

Як повідомляє Інформатор Кривий Ріг з посиланням на Інформатор Україна та благодійний фонд Save Ukraine, волонтери якого допомогли евакуювати дітей. росіяни вирішили “оздоровити” їх у своїх таборах, незаконно вивезли на території окупованого Криму та рф, але не повернули додому.

За даними ЗМІ – діти з Херсонської області. Вони були в розлуці з батьками по кілька місяців, а дехто – майже рік. За цей час малеча могла тільки іноді спілкуватися або переписуватися з мамами.

У фонді говорять, що повернути дітей додому було нелегко. Спочатку їх потрібно було знайти, провести підготовчу роботу, доїхати туди. А потім владнати ситуацію вже на місці, оскільки керівництво таборів постійно вигадувало якісь відмовки, щоб не дати дітям повернутися в Україну. Коли ситуацію нарешті вирішили, виникла ще одна проблема: групу волонтерів не випускали російські прикордонники зі своєї території. Тож, лише на латвійському кордоні їм разом з дітьми вдалося виїхати з росії.

Повернені діти

Повернені діти

Діти вдома

Діти вдома

У цілому з початку повномасштабного вторгнення загарбники вивезли до російської федерації 6 032 дітей. На них поширюються соціальні гарантії для депортованих дітей. Вдалося повернути додому 96 маленьких українців. Про це заявила керівниця управління Секретаріату Уповноваженого Верховної ради з прав людини України Олена Вихор. Вона наголосила, що кожне повернення дитини — це своєрідна спецоперація. Зараз в секретаріаті омбудсмена працює консультативний центр, який здійснює облік звернень батьків, які розшукують своїх дітей. Повідомити про такі випадки можна за телефоном: 0-800-50-17-20.

Раніше Інформатор писав про те, що в Україну повернулися 103 незаконно депортованих дитини.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Нагору