Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

У Херсонській області знайшли катівні, де росіяни утримували та катували дітей

Після визволення Херсонської області від окупантів, у містах та селах були знайдені катівні. Там по звірячому знущалися з місцевих мешканців. В деяких утримувалися навіть діти.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на Уповноважений України з прав людини Дмитра Лубінця, в однієї з катівень Херсонської області була виявлена камера, у якій тримали дітей.

За свідченнями дорослих ув’язнених, вони знали, що десь поруч за стінами перебувають діти. Самі окупанти називали їх “дитячими камерами”. Камери були такі ж сирі, як й інші. Єдине, чим вони відрізнялися, то тим, що туди кати кинули три тонесеньких каремати, “покращені умови”, так би мовити. Воду давали дітям через день та практично не давали їжі. До того ж проти них використовували психологічний тиск, заявляючи, що батьки від них відмовилися та їм нікуди повертатися. 14-річного хлопчика ув’язнили та катували тільки за те, що він сфотографував розбиту ворожу техніку. Взагалі окупанти затримували дітей, які на їхній погляд, чинили опір.

Вцілому за інформацією Омбудсмена, на деокупованій частині Херсонщини виявлено 10 катівень. З них чотири – у самому Херсоні.

Раніше Інформатор писав про те, що на Херсонщині показали катівню, де тримали полонених українців.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору