Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Без цукру: як приготувати солодкий фініковий кекс з горіхами 

У рецепті кексу немає цукру, а замість нього використовується мед. Це природний підсолоджувач і він дає більш ніжний смак кексу і чудово підходить до тандему фініки та волоські горіхи.

Інформатор розповість покроковий рецепт десерту без цукру.

Інгредієнти:

  • Молоко – 150 мл
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Мед – 220 г
  • Фінік – 100 г
  • Борошно пшеничне – 250 г
  • Масло вершкове – 110 г
  • Волоські горіхи, очищені – 100 г
  • Імбир мелений – 0.5 ч. л.
  • Кориця мелена – 0.5 ч. л.
  • Сода харчова – 0.5 ч. л.

Спосіб приготування:

У каструльці на повільному вогні розтопіть мед і додайте нарізане кубиками вершкове масло.

Перемішуйте, щоб суміш стала однорідною.

Зніміть каструльку з вогню, додайте молоко і яйця і все змішайте вінчиком.

Змішайте просіяне борошно, мелений імбир, корицю, і сод

У суху суміш тоненькою цівочкою влийте олійно-медову суміш, постійно помішуючи.

З фініків вийміть кісточки і наріжте, волоські горіхи подрібніть. Усе додайте в тісто і перемішайте.

Тісто вилийте в застелену пергаментом форму для випічки і запікайте в заздалегідь розігрітій до 150 градусів духовці 1 годину.

Дістаньте, охолодіть, за бажанням притрусіть цукровою пудрою. Смачного!

Раніше ми розповідали, як приготувати лаваш з крабовими паличками та сирками.

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг

Євгенія Глубінок

 

Нагору