У рецепті кексу немає цукру, а замість нього використовується мед. Це природний підсолоджувач і він дає більш ніжний смак кексу і чудово підходить до тандему фініки та волоські горіхи.
Інформатор розповість покроковий рецепт десерту без цукру.
Інгредієнти:
- Молоко – 150 мл
- Яйця курячі – 2 шт.
- Мед – 220 г
- Фінік – 100 г
- Борошно пшеничне – 250 г
- Масло вершкове – 110 г
- Волоські горіхи, очищені – 100 г
- Імбир мелений – 0.5 ч. л.
- Кориця мелена – 0.5 ч. л.
- Сода харчова – 0.5 ч. л.
Спосіб приготування:
У каструльці на повільному вогні розтопіть мед і додайте нарізане кубиками вершкове масло.
Перемішуйте, щоб суміш стала однорідною.
Зніміть каструльку з вогню, додайте молоко і яйця і все змішайте вінчиком.
Змішайте просіяне борошно, мелений імбир, корицю, і сод
У суху суміш тоненькою цівочкою влийте олійно-медову суміш, постійно помішуючи.
З фініків вийміть кісточки і наріжте, волоські горіхи подрібніть. Усе додайте в тісто і перемішайте.
Тісто вилийте в застелену пергаментом форму для випічки і запікайте в заздалегідь розігрітій до 150 градусів духовці 1 годину.
Дістаньте, охолодіть, за бажанням притрусіть цукровою пудрою. Смачного!
Раніше ми розповідали, як приготувати лаваш з крабовими паличками та сирками.
Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг
Євгенія Глубінок