Рецепт домашнього плавленого сиру сподобається кожному. Основними інгредієнтами є молоко і кисломолочний сир, але обов’язково потрібно додавати вершкове масло і молоко. Соліть і додавайте спеції за смаком: додасте трохи часникового порошку і вийде чудовий плавлений сир з часником, додасте кмин — буде плавлений сир зі спеціями.
Плавлений сир можна додавати в улюблені страви, – пише Інформатор.
Інгредієнти:
- Сир кисломолочний – 1 кг
- Молоко – 1 л
- Сода харчова -1 ч. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Масло вершкове – 100 г
- Яйця курячі – 1 шт.
- Кмин – 1 ч. л.
Спосіб приготування:
Налийте в каструлю молоко і нагрійте, але не кип’ятіть.
Додайте кисломолочний сир. Постійно помішучи, дайте масі згорнутися. Потім отриманий сир покладіть у марлю з дуршлагом і дайте стекти зайвій рідині. Потім добре відіжміть.
Розтопіть на сковороді або в каструлі з товстим дном вершкове масло. Додайте соду, потім сіль. І сюди викладіть сир.
Проваріть 10 хвилин і зніміть з вогню.
Окремо збийте яйце і введіть його в масу. Все добре перемішайте і наприкінці додайте кмин.
Перелийте масу у форму, залиште остигати і відправте в холодильник на 1-2 години.
Смачного!
Раніше ми розповідали, як приготувати пончики по-казахськи.
Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг
Євгенія Глубінок