Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

У Дніпропетровській області може знаходитися арахіс з речовиною, що викликає онкологію

Українців попередили про небезпечний арахіс. Виявилося, що до нашої країни завезли арахіс, в якому знайшли перевищення максимально допустимого рівня речовини – афлатоксин, яка викликає набряк мозку та навіть злоякісні пухлини. Такий небезпечний арахіс в шкарлупі може знаходитися і на території Дніпропетровської області.

Головне управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області попереджає щодо можливості обігу та реалізації вищезазначеної продукції на території області, – передає Інформатор.

“Від Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів надійшло інформаційне повідомлення, отримане системою швидкого оповіщення, щодо харчових продуктів та кормів (RASFF), стосовно виявлення перевищення максимально допустимих рівнів афлатоксинів (В1 та сумарної кількості В1, В2, G1 i G2) в арахісі в шкаралупі, що експортувався з Єгипту (експортер: ASM FOR CONSULTING AND EXPORT AGRICULTURAL PRODUCTS, Egypt), через Польщу (імпортер: ATLANTA POLAND S.A., Poland) до України (одержувач: ТзОВ «ЛАСОЩІ ЮКРЕЙН», вул. Височана, 13-Г, м. Городенка, Івано-Франківська обл., 78100)”, – повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області.

При виявленні даного продукту в обігу терміново повідомляти Головне управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області за тел. (099) 723-16-99.

Власників магазинів попередили про необхідність вилучення такого арахісу з обігу. Оператори ринку мають прослідкувати за ситуацією та письмово повідомляти про порушення у Держпродспоживслужбу.

Зразок небезпечного арахісу

Раніше ми повідомляли про небезпечні нагетси та печиво у Дніпропетровській області, які можуть викликати захворювання. Також Інформатор розповідав, чому у Дніпропетровській області з полиць магазинів прибирають деякі солодкі батончики. 

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Олена Шевченко

Нагору