Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Куди направлять 800 мільйонів гривень з міського бюджету Кривого Рогу

На пленарному засіданні сесії Криворізької міськради додаткові кошти передбачено спрямувати на забезпечення роботи бюджетної сфери, соціальний захист населення, підтримку військових та підприємств критичної інфраструктури в умовах воєнного стану. На це спрямують майже 400 млн. гривен. А на закупівлю “Старлінків”, генераторів, медичного обладнання, ремонт укриттів – на все це планується виділити ще майже 400 млн. гривень.

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на криворізький виконком.

Додаткові кошти виділені на підтримку заклади бюджетної сфери та соціальний захист населення. Зокрема, 22,9 млн грн будуть направлені на придбання 39 генераторів у закладах освіти, де планується відкрити додаткові Пункти незламності та де знаходяться пункти компактного проживання переселенцівта додаткову закупку систем супутникового інтернету «Старлінк» для Пунктів Незламності, які розташовані у закладах освітиБільше 20 млн грн передбачено для заміни пошкоджених та аварійних вікон, що постраждали внаслідок ракетного обстрілу і на проведення поточного ремонту укриттів.

По галузі охорони здоров’я, для покращення якості надання медичної допомоги криворіжцям з міського бюджету буде направлено 25,3 млн грн на придбання медичного обладнання для лікарні №2. Планується продовжити капітальний ремонт інфекційної лікарні та провести реконструкцію приміщень під амбулаторію. На це передбачається 83,2 млн грн.

Значний додатковий фінансовий ресурс – 387,6 млн грн спрямують на виконання заходів програм у сфері житлово-комунального та дорожнього господарства. З цих коштів: 161,3 млн грн – передбачається на підтримку підприємств критичної інфраструктури. Це – придбання спецтехніки, джерел резервного живлення, капремонт мереж водопостачання та водовідведення і заходи з енергозбереження.

«Хочу підкреслити, що усього змінами охоплено 19 міських програм. Найбільшу частину коштів, а це 56% або майже 396 млн грн передбачено спрямувати на забезпечення роботи бюджетної сфери, соціальний захист населення, підтримку військових та підприємств критичної інфраструктури в умовах воєнного стану», – зазначила Олена Рожко, директор департаменту фінансів.

Раніше Інформатор писав про те, що робити ВПО, якщо затримують виплати.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Олена Шевченко

Нагору