Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

У Кривому Розі аварійні відключення електроенергії не застосовуються

30 січня в Україні збільшилося споживання електроенергії. Це характерно для початку тижня. Дефіцит в енергосистемі значний.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на НЕК “Укренерго”, дефіцит стався внаслідок 13 ракетних та 15 дронових атак військами рф. Завдано суттєвих пошкоджень об’єктам високовольтної мережі та електростанціям. Енергосистема все ще відновлюється після попередніх серій ворожих ракетних обстрілів, які спричинили пошкодження енергоблоків електростанцій. В результаті виробництво електроенергії на працюючих електростанціях не може повністю покрити споживання.

У зв’язку з цим до всіх обленерго доведені ліміти споживання, які діють упродовж доби. Кожний обленерго у своєму регіоні складає графіки планових погодинних відключень, які мають забезпечувати споживання області на рівні доведеного ліміту. Станом на ранок 30 січня аварійні відключення, які спричинені перевищенням лімітів, поки не застосовувалися. Але, нагадуємо, що при перевищені лімітів в регіонах можливо їх застосування.

Щодо Кривого Рогу, то за даними сайту ДТЕК Дніпровські електромережі, ліміти споживання електроенергії в Дніпропетровській області, що надав НЕК Укренерго, дозволяє проводити відключення в стабілізаційних графіках.

Перевірити інформацію щодо поточних відключень або ознайомитись з графіком можна тут.

Раніше Інформатор писав про те, як зберігати продукти під час відключення електроенергії.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору