Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Гроші на вітер: в Україні здорожчають цигарки

Курцям України треба чи кидати цю погану звичку, чи підготуватися до того, що платити за свою примху їм доведеться набагато більше. З 1 січня 2023 року в Україні були змінені розміри деяких ставок податків і порядок нарахування деяких податкових зобов’язань, зокрема на тютюнові вироби. У результаті зростуть ціни й на самі цигарки.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на УНІАН, з  січня на 20% збільшуються специфічні ставки акцизного податку та мінімального акцизного податкового зобов’язання зі сплати акцизного податку з тютюнових виробів. У результаті пачка цигарок буде коштуватиме у середньому на 14 гривень дорожче. Тобто після подорожчання вартість 20 цигарок (стільки звичайно у пачці) середнього цінового сегмента коштуватиме близько 84 гривень, а преміум – понад 92 гривні. За найдешевші доведеться викласти як мінімум 70 гривень.

Звичайно, подорожчання курці відчують не одразу. Традиційно наприкінці року продавці роблять запаси продукції, щоб встигнути запастися дешевшим товаром. У лютому-березні запаси повністю вичерпаються, а ціни на цигарки злетять.

Планується, що до 2025 року пачка найдешевших сигарет подорожчає до 101 грн.

Раніше інформатор писав про те, що в Україні позбавили ліцензії виробника цигарок з Дніпропетровщини.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору