Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

В Україні підсилили кримінальну відповідальність для бійців ЗСУ: за що можуть покарати

В Україні підсилили покарання для бійців ЗСУ. Зокрема збільшується відповідальність за вживання алкогольних напоїв та наркотичних препаратів, а також за порушення військової дисципліни. 24 лютого законопроєкт підписав Президент України Володимир Зеленський.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на сайт Верховної Ради України, Закон забороняє судам пом’якшувати покарання чи давати умовні строки для військових, засуджених за непокору, невиконання наказу, погрози чи насильство щодо командирів, самовільне залишення військової частини, дезертирство, самовільне залишення поля бою.

Закон надає повноваження Військовій службі правопорядку у ЗСУ здійснювати огляд уповноваженими посадовими особами військовослужбовців, військовозобов’язаних та резервістів під час проходження зборів на стан алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння з використанням технічних засобів та тестів.

Цей закон підтримував головнокомандувач Валерій Залужний попри критику правозахисників, частини суспільства та петицію на сайті президента про накладання на нього вето.

Раніше Інформатор писав про те, що військове керівництво України отримало від Президента завдання створити резерви.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору