Кривий Ріг До сайту

У Дніпропетровській області може бути печиво з речовиною, що викликає оніміння

Держпродспоживслужба попереджає про небезпечне печиво, яке потрапило на полиці українських магазинів, його споживання може викликати оніміння або навіть параліч кінцівок. Печиво виготовлене в Румунії, та може продаватися у магазинах Дніпропетровської області.

Реклама

Про це повідомили у Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області, – передає Інформатор.

У печиві, що виготовлене в Румунії (виробник: Ro Star S.A., Romania) та експортувалось з Польщі (оптовик: VYV DISTRIBUTION Sp. z o.o., Poland) до України (одержувач: ТзОВ «ЛЬВІВІМПОРТ», вул. Володимира Великого, 2, м. Львів, 79021) виявлено високий вміст акриламіду.

Реклама

“Шановні споживачі! При виявленні даного продукту в обігу терміново повідомляти Головне управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області за тел. (099) 723-16-99″, – йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що акриламід – органічна сполука, що проявляє сильні нейротоксичні властивості. Характерною особливістю акриламіду є те, що ознаки отруєння проявляються лише після прихованого періоду від кількох днів до тижнів.

До симптомів ураження належать: посилене потовиділення на руках і ногах, оніміння або навіть параліч кінцівок. Контакт акриламіду із очима спричиняє ураження конюктиви, пошкодження рогівки ока. Вдихання пари або пилу може призвести після прихованого періоду до серйозного ураження нервової системи.

Реклама

Печиво з небезпечним вмістом

Раніше ми повідомляли, що у Дніпропетровській області з полиць магазинів прибирають деякі солодкі батончики. 

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Олена Шевченко

Реклама