Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

СБУ затримали корегувальника ракетних ударів, який встановлював «маячки» на трансформаторних підстанціях у Кропивницькому

Колаборант з Кропивницького, збирав інформацію про розміщення підрозділів Сил оборони та об’єктів критичної інфраструктури. Для збору інформації для рф, підозрюваний здійснював фото-, відеофіксацію українських об’єктів. Також чоловік встановлював «маячки» для коригування ракетних ударів по енергооб’єктах.

Про це повідомляє Інформатор за посиланням на Службу безпеки України.

За вказівкою ворога чоловік мав встановити GPS-трекер біля однієї з трансформаторних підстанцій у Кропивницькому. За сигналами «маячка» окупанти хотіли скоригувати ракетний удар по українському енергооб’єкту.

Співробітники СБУ затримали чоловіка на спробі встановлення GPS-пристрою поблизу міської електропідстанції.

Для збору інформації для рф, підозрюваний здійснював фото-, відеофіксацію українських об’єктів та передавав ворогу через месенджери.

Під час обшуків за місцем проживання затриманого правоохоронці виявили GPS-трекер із сім-картою мобільного оператора, телефони та комп’ютерну техніку із доказами листування з представником фсб.

Фігуранту повідомили про підозру у зраді держави, вчиненої в умовах воєнного стану. Суд обрав міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Затримали колаборанта, який готував ракетний удар по електропідстанціях Кропивницького

Виявили у підозрюваного GPS-трекер із сім-картою, телефони та комп’ютерну техніку

Раніше ми розповідали, що у Дніпропетровській області затримали чотирьох колаборантів, які підтримували російську агресію у соціальних мережах.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок

Нагору