Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

Мешканці Дніпропетровської області у столиці “продавали квітки” за кордон

Під час війни інколи знаходяться чоловіки, які не вважають для себе ганьбою відсидітися десь у безпеці, коли інші захищають Батьківщину. І завжди є злочинці, готові за гроші “продати квітки” для незаконного виїзду за кордон. Одну таку родинну пару затримали у Київі.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України, двоє уродженців Дніпропетровської області, налагодили у столиці незаконний механізм виготовлення документів для перетину держкордону військовозобов’язаними громадянами. За свої «послуги» вони отримували 5 000 доларів США.
Чоловік, 1995 року народження, його сестра, 1981 року народження і невстановлена особа за допомогою технічних засобів підробляли довідки із зазначенням хронічних хвороб, які є підставою для виключення осіб із військового обліку і надалі використовувались в одному з районних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.
Злочинців затримали правоохоронці. Під час проведення обшуків у помешканнях членів злочинного угрупування було вилучено чорнові записи, документи, 11 000 євро та 2 500 доларів США, отримані від протиправної діяльності.

Злочинців затримали правоохоронці.

Злочинців затримали правоохоронці.

Під час обшуків було вилучено чорнові записи, документи, 11 000 євро та 2 500 доларів США

Під час обшуків було вилучено чорнові записи, документи, 11 000 євро та 2 500 доларів США

Затриманим може загрожувати до дев’яти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.
Вирішується питання про обрання запобіжних заходів.

Досудове розслідування триває.

Раніше Інформатор писав про те, що у Кривому Розі ухилянтам продавали документи для виїзду за кордон.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору