Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Як допоможуть криворіжцям, постраждалим від ракетного удару 14 січня

14 січня, внаслідок ракетного удару постраждали 77 приватних будинків, 59 квартир у багатоповерхівках, а також 3 заклади освіти. Голова Ради оборони міста надає допомогу жителям, чиї будинки постраждали. Допомога будматеріалами та виплачуватиметься матеріальна допомога з міського бюджету.

Про це повідомляє Інформатор за посиланням на офіційний сайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету.

Відразу після удару, усі служби приїхали на місце події через 10 хвилин. Велися й аварійні роботи, працювали й соціальні служби, надавалася психологічна допомога. Вдалося відновити газопостачання, водопостачання та під’єднати будинки до світла. Навіть вуличне освітлення було зроблено швидко.

Було створено 4 бригади, які обстежили пошкоджені домоволодіння та допомогли людям оформити заявки на матеріальну допомогу з міського бюджету. Розмір допомоги міста визначається у кожному окремому випадку, залежно від нанесеної шкоди.  Крім того, надається допомога будматеріалами аби люди могли оперативно закрити вікна та дахи, щоб дощ не потрапляв в оселі. Ця допомога буде продовжена.

Також, було організовано роботу Мобільного офісу «Центр Віза», фахівці якого допомагали людям оформляти заявки на отримання державної допомоги.

Пошкоджені будинки, які постраждали від ракетного удару

Відновили газопостачання та водопостачання

Надали будматеріали, щоб закрити вікна будинків від дощу

Надали скло для відновлюваних робіт

Працюють служби

Матеріали для пошкоджених будинків

Раніше ми розповідали, що гелікоптер у Броварах збила українська ППО та екіпаж “замовили” вбити: російські ЗМІ поширюють фейки про авіакатастрофу 18 січня.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок

 

 

 

 

 

Нагору