Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Для швидкого перекусу: готуємо ватрушки з картоплею

Смачні та поживні ватрушки з картоплею виручать у дорозі або на роботі, коли немає часу готувати складні страви. Ви можете додати до начинки й інші овочі — добре смакуватиме цибуля та гриби. Крім того, в кінці випікання можна притрусити ватрушки тертим твердим сиром.

Не бійтеся експериментувати зі спеціями — трохи чилі або орегано зроблять страву ароматною й дещо пряною – радить Інформатор.

Інгредієнти:

Тісто

  • Борошно – 230 г
  • Дріжджі сухі – 1 ч. л.
  • Олія соняшникова – 30 г
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Цукор – 1 ст. л.

Начинка

  • Картопля – 350 г
  • Молоко – 150 г
  • Масло вершкове 82% – 10 г
  • Спеції – за смаком
  • Яйце куряче, велике – 1 шт.

Рецепт приготування:

Змішайте тепле молоко, цукор та дріжджі у невеликій мисці. Залиште суміш на 10 хвилин. Потім додайте олію, добре перемішайте та просійте у суміш борошно. Тісто повинно бути еластичним та не липнути до рук при замішуванні.

Картоплю наріжте невеликими шматочками та відваріть у підсоленій воді протягом 20 хвилин. Картопля повинна легко протикатися ножем.

Злийте воду, додайте до картоплі молоко та потовчіть.

Тісто, що підійшло, обережно обімніть руками, викладіть на стіл, присипаний борошном, та поділіть на рівні частини.

Сформуйте з тіста невеликі кульки та викладіть їх на встелене пергаментним папером деко, лишаючи відстань між кульками. Залиште на 15 хвилин.

З допомогою склянки зробіть в кульках тіста невеликі заглибини. Змастіть тісто сумішшю з яйця та молока, викладіть начинку. Запікайте у розігрітій на 180 градусів духовці протягом 20 хвилин.

Раніше ми розповідали, як приготувати мисливський суп.

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг

Євгенія Глубінок

Нагору