Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Навіть міни росіяни крадуть у західних розробників

Своє озброєння росіяни люблять рекламувати, як “суперсучасне” та “не маюче аналогів”. Насправді власних розробок у “другій армії світу” майже не має. Високотехнологічні розробки у виробництві мінного озброєння росія не винаходить сама, вкладаючи гроші та інтелектуальні ресурси, а банально краде.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на представника Центру дослідження трофейного та перспективного озброєння та військової техніки Генерального штабу ЗСУ Андрія Рудика, мова йде про протитанкову міну ПТКМ-1Р, яка вважається «новинкою» російського ВПК, оскільки була представлена широкому загалу у 2021 році. Насправді вона є копією відомої американської міни M93 Hornet.
Крім того, росіяни використовують міни-пастки. Вони нагадують маленькі іграшки й можуть приваблювати увагу дітей. російські військові вдаються до використання таких мін не лише для ускладнення зняття протипіхотних мін, а й для мінування предметів кухонного побуту, харчів тощо.
Такі міни-пастки та саморобні вибухові пристрої не вбивають, але завдають жахливих каліцтв, кардинально змінюючи подальше життя людини. Таким чином, російські військові порушують пункти b, c, e, f, g частини 1, статті 7 Протоколу ІІ Конвенції про конкретні види звичайної зброї 1980 року.

Раніше Інформатор писав про те, що у Криворізькому районі на касетному боєприпасі підірвався трактор.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору