Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Без цукру, борошна та олії: готуємо яблучний пиріг

Такі пироги, як цей, ви можете їсти в необмеженій кількості – в основі вівсяні пластівці, які не завдають шкоди фігурі. Яблучної начинки в ньому настільки багато, що весь пиріг просто просочується нею. Завдяки кориці, аромат від пирога буде стояти по всьому будинку.

Приготуйте цей пиріг для рідних, щоб вони були у захваті – пише Інформатор.

Інгредієнти:

  • яблука, близько 400 г;
  • кефір або сметана або йогурт, К50 мл;
  • яйця, 3 шт;
  • сир, 100 г;
  • вівсяні пластівці, 150 г;
  • мед, 40 г або по смаку;
  • кориця, половина ч.л;
  • розпушувач, 1 ч.л.

Спосіб приготування:

Сир з’єднуємо з медом і кефіром, всипаємо корицю і за допомогою погружного блендера перебиваємо масу до однорідності.

Додаємо яйця і збиваємо.

Вівсяні пластівці попередньо подрібнити блендером і всипаємо в масу разом з розпушувачем.

Яблука очищаємо від шкірки і ріжемо кубиками.

Форму застилає пергаментом і виливаємо тісто, розрівнюємо і викладаємо зверху яблучні шматочки.

Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо близько 40 хвилин, але дивіться по своїй духовці.

Якщо хочете, щоб пиріг був ще духмяний і ніжніше, тоді змішаємо чайну ложку меду з корицею і водою (2 ч.л) і полити цим зверху пирога і пекти ще хвилин 5 – 7.

Охолоджуємо пиріг у формі і виймаємо, присипаємо цукровою пудрою за бажанням і подаємо до столу.

Раніше ми розповідали, як приготувати котлети з сиром.

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг

Євгенія Глубінок

Нагору