Котлети з сиром у духовці – це просто. Просто перемішати інгредієнти, просто сформувати котлети, просто поставити страву в духовку, просто відпочивати 40-50 хвилин, поки готується вечеря.
Інформатор рекомендує рецепт смачних котлет для всієї родини.
Інгредієнти:
- 500 г м’ясного фаршу;
- 1 болгарський перець;
- 1 цибулина;
- ½ морквини;
- 250 г твердого сиру (у мене сулугуні);
- 2-3 скибочки батона;
- сіль, перець, зелень на смак.
Рецепт приготування:
Насамперед рекомендую приготувати фарш — домашній. Це не складно і не важко, особливо за наявності електричної м’ясорубки.
Скибочки батона заливаємо молоком або водою, залишаємо на хвилин п’ять. Віджимаємо, викладаємо до фаршу.
Овочі чистимо – ті, які треба почистити. Розрізаємо на кілька частин – ті, що треба нарізати. І викладаємо у чашу блендера. На пульсуючому режимі перетворюємо на крихту – не пасту і кашу, зупиняємося вчасно.
Викладаємо в миску до фаршу. У блендер тим часом викладаємо сир, нарізаний для зручності кілька великих шматків. На тому ж пульсуючому режимі перетворюємо на велику-велику крихту. Дрібні шматочки потрібні – вони розчиняться у фарші. Буде смачно.
Сир, овочі, хліб та фарш змішуємо в однорідну масу. Додаємо сіль, перець, трави. Отриману масу ділимо на потрібну кількість частин, формуємо котлети. Викладаємо їх у змащену олією глибоку форму, додаємо півсклянки води. Накриваємо фольгою, ставимо у розігріту до 200 градусів духовку. Запікаємо протягом приблизно 40 хвилин, після чого знімаємо фольгу і доводимо котлети до рум’яної скоринки ще близько 10 хвилин.
Ось і вся наука. Просто і легко, смачно та соковито. Смачного!
Раніше ми розповідали, як приготувати домашні ковбаски гриль з фаршу.
Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг
Євгенія Глубінок