Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

У Кривому Розі спростили процес одруження

Створення сім’ї – це дуже серйозний крок у житті кожної людини. Але так вже склалося, що більшість українців починають жити  сім’єю задовго до реєстрації шлюбу. Сама ж реєстрація перетворюється лише на урочистий обряд, який документально підтверджує союз чоловіка та жінки. У таких випадках бюрократична тяганина з оформленням документів інколи лише відлякує молодят від рішучого кроку. 

Як повідомляє Інформатор з посиланням на офіційний сайт Криворізької міськради та міськвиконкому, Міністерством юстиції України анонсовані цікаві плани на майбутнє для закоханих. Для того, аби подати заяву про шлюб, майбутнім молодятам невдовзі можна буде зробити це просто не виходячи з дому – на порталі Дія. Це буде послуга, яка дозволить подавати документи на реєстрацію шлюбу та сплачувати адміністративний збір за послугу.

25 листопада було розпочато бета-тестування відповідної послуги. Долучилися до бета-тесту українці, які досягли 18 років та мали електронний підпис, але сама реєстрація шлюбу має відбуватися наживо з участю наречених.

Зареєструвати шлюб у Кривому Розі можна у Центрі адміністративних послуг “Віза”. Для цього необхідно лише особисто подати заяву на реєстрацію шлюбу, пред’явити паспорт громадянина України, сплатити державне мито у розмірі 0,05 неоподаткованого мінімуму доходів громадян (0,85 грн.) та пред’явити документи, що підтверджують припинення попереднього шлюбу (за наявності).

Державна реєстрація шлюбу проводиться після закінчення одного місяця з дня подання заяви або в скорочені терміни (за наявності поважної причини), у присутності нареченої та нареченого.

Отримавши у Центрі «Віза» свідоцтво про шлюб, відразу можна оформити паспорт громадянина України,  паспорт громадянина України для виїзду за кордон у зв’язку зі зміною прізвища завдяки комплексній послузі “Зміна імені”.

Раніше Інформатор писав про те, що тепер в Україні можна одружуватися без паперового паспорту.

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу та України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг

Альона Свірідова

Нагору