Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Скільки пар одружилися в Дніпропетровській області у День захисників і захисниць

В Україні, 14 жовтня, у День захисників та захисниць одружились понад 1300 пар. Найбільше закоханих одружилося у Києві та на Дніпропетровщині.

Про це повідомляє Інформатор за посиланням на Міністерство юстиції України.

“Попри війну, тривоги і сльози — сьогодні їхні очі світяться щастям і радістю, а їхні серця об’єднує вогник, що зветься Коханням”, — йдеться в повідомленні.

Лідером зі шлюбів є Дніпропетровська область. У День захисників і захисниць створили 147 шлюбів.

Як зареєструвати шлюб під час війни

З початком війни щораз більше громадян бажають зареєструвати шлюб у якомога коротший строк. На час дії воєнного стану існує спрощена процедура оформлення шлюбу. Так, зареєструвати шлюб можна навіть у день подання заяви до органу ДРАЦС або в будь-який інший зручний день. Для цього нареченим потрібно звернутись до будь-якого органу державної реєстрації актів цивільного стану та подати такі документи:

  • паспорт громадянина України;
  • якщо хтось із наречених вже перебував у зареєстрованому шлюбі, — свідоцтво про розірвання шлюбу чи рішення суду про розірвання шлюбу або свідоцтво про смерть;
  • у разі, коли одному з наречених виповнилося лише 16 чи 17 років, — рішення суду про надання права на шлюб;
  • квитанцію про сплату державного мита. Якщо наречені звільнені від його сплати, то тоді надається документ про звільнення від його сплати. Здійснити оплату можна, не виходячи з приміщення, за допомогою платіжного терміналу.

Кабінет Міністрів України спростив процес одруження для військовослужбовців. В умовах воєнного стану їм надано можливість реєстрації шлюбу онлайн. Так, щоб одружитись, молодятам не обов’язково приходити до відділу ДРАЦС особисто — вони можуть просто поєднатися за допомогою відеозв’язку.

Проте це стосується лише тих наречених, що нині боронять нашу державу, серед яких працівники ЗСУ, СБУ, СЗР, ДПС, УДО, Нацгвардії, Нацполіції, Служби цивільного захисту, ДБР, Державної кримінально-виконавчої служби, НАБУ, БЕБ чи іншого військового формування, а також закладів охорони здоров’я. Щоб укласти такий шлюб, військовослужбовець має подати заяву про державну реєстрацію шлюбу своєму командиру, який далі засвідчує справжність підпису військовослужбовця на цій заяві та передає її до найближчого відділу ДРАЦС.

Раніше ми розповідали, як на війні загинув спортсмен з Кривого Рогу.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок

Нагору