Смачні дієтичні рибні котлетки — чудове доповнення до гарнірів на обід чи вечерю. Для цієї страви підійде будь-яка не надто кістлява риба.
Обирайте не надто кістляву рибу, хоча кісточки й перемелються на блендері чи на м’ясорубці, та краще, коли їх менше, – радить Інформатор.
Інгредієнти:
- Риба – 600 г
- Крохмаль кукурудзяний – 2 ст. л
- Сметана – 2 ст. л
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Паста томатна – 2 ст. л
- Морква – 1 шт.
- Вода – 300 мл
- Панірувальні сухарі – 40 г
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Рецепт приготування:
Овочі очистіть, помийте. Моркву натріть на тертці, цибулю наріжте дрібними кубиками.
Філе риби помийте і подрібніть в блендера або ж через м’ясорубку з дрібною сіточкою. Змішайте з крохмалем, сметаною, цибулею і морквою. Посоліть, поперчіть.
Мокрими руками сформуйте невеликі котлети, обваляйте в панірувальних сухарях.
Обсмажте їх з двох боків на середньому вогні по 5 хвилин на розігрітій з олією сковороді.
Змішайте томатну пасту з водою і залийте сумішшю котлетки прямо на сковороді, тушкуйте ще 5-10 хвилин під кришкою й одразу подавайте до столу.
Раніше ми розповідали, як приготувати апетитні м’ясні пальчики.
Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг
Євгенія Глубінок