Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Класичний рецепт в домашніх умовах: готуємо темний шоколад

Серед яскравих і барвистих обгорток різних плиток і батончиків складно розшукати ласощі, приготоване у відповідності зі старовинними рецептами шоколадних справ майстрів. Частіше під такою назвою можна отримати какао-продукти на дешевих рослинних жирах. Щоб насолодитися насиченим смаком какао-бобів, простіше зробити шоколад з какао самостійно.

У видах класичного темного продукту використовуються лише три складових: какао-порошок, цукор і масло, – пише Інформатор.

На порцію шоколаду необхідні такі компоненти:

  • 100 г какао-порошку;
  • 50 г цукрової пудри;
  • 40 г вершкового масла (або 30 г какао-масла і 10 г вершкового масла).

Покроковий рецепт:

  • На максимально тихому вогні або водяній бані прогрійте масло. Пудру просійте з какао і вмішайте цю сипку суміш став рідким жир.
  • Проваріть складу на мінімальному нагріві кілька хвилин до густоти сметани. Потім вимкніть плиту і дайте масі трохи охолонути. Перелийте її в формочки і поставте до повного застигання у холодильник.

В какао-маслі цукор практично не розчиняється, тому його слід змолоти в порошок дуже дрібної фракції.

Щоб виключити великі частинки, його краще просіяти через відріз органзи, тоді вийде уникнути неприємного скрипу на зубах.

Раніше ми розповідали, як приготувати цукерки з сиру та какао.

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг

Євгенія Глубінок

 

Нагору