Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Багатодітна переселенка з Кривого Рогу з’явилася на сторінці жіночого календаря 2023

Нещодавно випустили календар на 2023 рік з мешканками наших прихистків, які погодилися розповісти свою історію втечі від війни. 12 історій 12 жінок, які знайшли прихисток у притулках Центр “Жіночі перспективи” у Львові. Також до цих сторінок потрапила багатодітна переселенка з Кривого Рогу.

Про це повідомляє Інформатор за посиланням на сторінку у фейсбуці Жінка для Жінки.

За 5 днів до початку повномасштабного вторгнення Оксана народила четверту дитину – сина Назара. Перші дні він з сестрами провів у підвалах.

Оксана була вимушена виїхати з дітьми через постійне перебування у підвалах та сирість. Діти почали часто хворіти. Вона з дітьми переїхала до Львова, тому що, він близько до кордону.

У Кривому Розі рідних в Оксани не залишилось, тому треба було починати нове життя. В липні сім’я сіла у потяг та доїхала до Львова. Там вже їй розповіли про притулок “Жіночих перспектив”.

Оксана радіє, що її діти зараз тут, вони мають можливість розвиватися і жити в комфортних умовах. Оксана тікала не лише від війни, але й від домашнього насильства, від якого багато років страждала вона та її діти.

Оксана у Львові зустріла багато небайдужих людей, які оточують підтримкою та допомогою.

Календар 2023

Раніше ми розповідали, що з 12 січня діти Кривого Рогу зможуть навчатися офлайн у позашкільних закладах.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок

 

Нагору