Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Ворожі медіа поширюють фейк про платні Пункти незламності та ще й з помилками

Схоже, що навіть у досвідчених російських фейкометів не вистачає розуму вивчити українську мову. Більш того, при створюванні своїх “шедеврів” вони навіть не здогадуються про існування в інтернеті онлайн перекладачів. Тому їхні “творіння” розраховані виключно на внутрішнє споживання. 

Як повідомляє Інформатор з посиланням на Центр протидії дезінформації, під час аналізу інформаційного простору аналітики Центру виявили фейкове повідомлення про нібито впровадження системи оплати за користування «Пунктами Незламності». Проте така інформація не відповідає дійсності, оскільки:
– опубліковане повідомлення містить граматичні помилки, наприклад, «50 гривень дорослий И 30 гривень дитина», «рішення ми прийняли з важким ГРУЗОМ на серДці» (правильно ТЯГАРЕМ на серці та і замість и – авт.)
– друкований текст повідомлення вкладено у файл виробництва російської ТМ «Berlingo», що реалізується в рф.


Першоджерелом фейкового контенту виступає ворожий Telegram-канал «Укропский фреш», що поширив фото із невідомого Instagram-акаунту. Саме ж повідомлення поширили виключно в російському сегменті Twitter та Telegram.
Центр протидії дезінформації застерігає: щоб не стати жертвою інформаційних терористів, ретельно перевіряйте підозрілу інформацію та не довіряйте анонімним Telegram-каналам!

Раніше Інформатор писав про те, що російські ЗМІ розповсюджують фейк про те, що Залужний злякався російського генерала Суровікіна.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору