Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

У Кривому Розі місцева лікарня розірвала договір з фірмою, яка хотіла поставити ліжка за завищеною ціною

Міськлікарня № 2 Кривого Рогу розірвала договір з одеською компанією ТОВ «Гром Компані». Ця фірма хотіла продати лікарні ліжка за завищеною ціною. Однак, за результатами роботи спеціальної комісії, створеною Криворізькою міськрадою, договір було розірвано.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на управляння преси та внутрішньої політики виконкому Криворізької міськради, Криворізька міськлікарня №2 через систему електронних закупів «ProZorro» оголосила тендер на придбання 500 спеціальних ліжок. Участь в торгах взяв участь один учасник, який став переможцем – ТОВ «Гром Компані».
Ця фірма планувала постачання:
Лот 1 – медичне ліжко з електрокеруванням та регулюванням висоти OSD-BO2P – 4 шт;
Лот 2 – реанімаційне функціональне ліжко – 100 шт;
Лот 3 – ліжко медичне функціональне – 376 шт.
5. Перевіркою встановлено, що при визначенні очікуваної вартості закупівлі лікарнею №2 було застосовано метод порівняння ринкових цін шляхом направлення письмових запитів цінових пропозицій 2-м постачальникам – ТОВ «ЕЛІТ МЕД СЕРВІС» та ТОВ «ГРОМ КОМПАНІ» – замість трьох, як того вимагає законодавство України. Також не було проведено моніторинг цін на обладнання, що є у відкритому доступі. А проведений аналіз цін свідчить, що цінова пропозиція переможця конкурсних торгів ТОВ «Гром Компані» значно, у 1,5 раза, перевищує ціну офіційного представника OSD East Europe LLC та ціну виробника ліжок ТОВ «ІР СОМ». При цьому слід зазначити, що офіційний імпортер і виробник обладнання участі в торгах не брали.
В результаті роботи створеної Криворізькою міськрадою комісії з перевірки організації закупівель:
– Договори між міською лікарнею №2 та переможцем торгів розірвано.
– Організатор торгів з боку медичного закладу буде звільнено.
– Головному лікарю медзакладу буде оголошено сувору догану.
– Керівництву лікарні суворо вказано на безумовне дотримання вимог чинного законодавства та вжиття заходів щодо ефективного та раціонального використання бюджетних коштів.

У  повідомленні відзначається, що  всі медичні установи згідно із законодавством України зараз на 100% є автономними, самостійно приймають рішення про закупівлю та мають свій тендерний комітет.

Раніше Інформатор писав про те, що у Кривому Розі тендер на право здійснення пасажирських перевезень виграла фірма із недооформленими документами.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору