Гарячі або холодні закуски – це страви, які доречні на будь-яке свято. Їх легко готувати, зробити можна з різних інгредієнтів, навіть з найпростіших.
Інформатор розповість вам, одну з легких та смачних закусок до святкового столу.
Інгредієнти:
- бублики 200 г.
- сир твердий (я брала “Гауда”) 100 г.
- молоко або вода для замочування
- майонез
- рослинна олія
Для начинки:
- курка (або свинина + яловичина) 200 г.
- майонез 1 ст.
- цибуля ріпчаста 1 шт.
- часник 1 зубчик
- зелень петрушки, кропу
- сіль
- мелений перець
Бублики покласти в миску і залити молоком або водою, повинні бути повністю покриті рідиною, але якщо рідини недостатньо, їх можна періодично перемішувати.
Залишити набухати на 10-15 хвилин, повинні трохи набрякнути, але не розмокнути.
Приготувати начинку
М’ясо прокрутити на м’ясорубці або подрібнити в блендері.
Цибулю очистити і дрібно нарізати.
Часник очистити і дрібно нарізати або пропустити через часниковий прес.
Зелень вимити, обсушити і дрібно нарізати.
У розігрітій з рослинною олією сковороді обсмажити цибулю 4 хвилини. Потім акуратно викласти цибулю з сковороди і перекласти в миску.
На тій же сковороді невеликими порціями обсмажити курячий фарш.
З’єднати фарш і обсмажену цибулю і прокрутити на м’ясорубці або знову подрібнити в блендері.
До фаршу додати: часник, зелень, майонез, сіль, перець.
Фарш добре перемішати. Деко змастити маслом і викласти на нього бублики. На кожний бублик покласти трохи фаршу у вигляді невеликої гірки.
Полити бублики майонезом (за бажанням) і посипати тертим сиром.
Запікати протягом 15-20 хвилин в нагрітій до 180 ° С духовці (цього часу достатньо, але я тримала трохи довше, тому бублики вийшли більш рум’яними).
Раніше ми розповідали, як приготувати салат новорічний з куркою та апельсинами.
Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.
Євгенія Глубінок