Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Закуска до новорічного столу: готуємо бублики запечені з м’ясним фаршем

Гарячі або холодні закуски – це страви, які доречні на будь-яке свято. Їх легко готувати, зробити можна з різних інгредієнтів, навіть з найпростіших.

Інформатор розповість вам, одну з легких та смачних закусок до святкового столу.

Інгредієнти:

  • бублики 200 г.
  • сир твердий (я брала “Гауда”) 100 г.
  • молоко або вода для замочування
  • майонез
  • рослинна олія

Для начинки:

  • курка (або свинина + яловичина) 200 г.
  • майонез 1 ст.
  • цибуля ріпчаста 1 шт.
  • часник 1 зубчик
  • зелень петрушки, кропу
  • сіль
  • мелений перець

Бублики покласти в миску і залити молоком або водою, повинні бути повністю покриті рідиною, але якщо рідини недостатньо, їх можна періодично перемішувати.

Залишити набухати на 10-15 хвилин,  повинні трохи набрякнути, але не розмокнути.

Приготувати начинку

М’ясо прокрутити на м’ясорубці або подрібнити в блендері.

Цибулю очистити і дрібно нарізати.

Часник очистити і дрібно нарізати або пропустити через часниковий прес.

Зелень вимити, обсушити і дрібно нарізати.

У розігрітій з рослинною олією сковороді обсмажити цибулю 4 хвилини. Потім акуратно викласти цибулю з сковороди і перекласти  в миску.

На тій же сковороді невеликими порціями обсмажити курячий фарш.

З’єднати фарш і обсмажену цибулю і прокрутити на м’ясорубці або знову подрібнити в блендері.

До фаршу додати: часник, зелень, майонез, сіль, перець.

Фарш добре перемішати. Деко змастити маслом і викласти на нього бублики. На кожний бублик покласти трохи фаршу у вигляді невеликої гірки.

Полити бублики майонезом (за бажанням) і посипати тертим сиром.

Запікати протягом 15-20 хвилин в нагрітій до 180 ° С духовці (цього часу достатньо, але я тримала трохи довше, тому бублики вийшли більш рум’яними).

Раніше ми розповідали, як приготувати салат новорічний з куркою та апельсинами.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок

Нагору