Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Що може чекати тих, хто порушить комендантську годину у новорічну ніч

У новорічну ніч криворіжці зазвичай веселились від усієї души. Святкуючі, люди до найближчої міської ялинки, щоби зустріти друзів та знайомих й привітати їх з Новим роком. Але цей рік стане виключенням. В усіх містах та селищах країни діє комендантська година.

Інформатор Кривий Ріг з посиланням на Інформатор Україна та Голову Національної поліції України Ігора Клименка, розповість про те, що чекатиме тих, хто знехтує комендантською годиною та потрапить на очі поліцейських, яких у Новорічну ніч чергувати буде дуж багато.

Як розповів Кліменко: “Ми будемо працювати по звичній схемі: якщо люди порушують комендантську годину, вони мають бути свідомі того, що їх може зупинити патруль для перевірки особи. Тому важливо мати з собою завжди документи. Якщо їх не буде, то для встановлення особи громадянина можуть доставити до підрозділу поліції. Чи хотілося б вам там опинитися у новорічну ніч? Не думаю. Повірте, і нам би цього не хотілося. Але поліція зобов’язана перевірити тих, хто порушує комендантську годину. Особа може знаходитися в офіційному розшуку або бути ймовірно причетною до незаконної діяльності. Якщо громадянин надав свої документи, поліцейські перевірили й все гаразд, то, звісно, після попередження людину відпускають.”

Які обмеження будуть діяти на новорічні свята в Україні

За словами речниці Нацполіції Мар’яни Реви, поліцейські готові максимально забезпечити безпеку громадян на період зимових свят. Вони контролюватимуть дотримання всіх вимог воєнного стану, зокрема, комендантської години та заборони на піротехнічні засоби. Порушникам загрожує штраф або виправні роботи. Правоохоронці перевірятимуть документи, доставлятимуть в підрозділи поліції для встановлення особи чи для перевірки цієї особи.

Раніше Інформатор писав про те, що комендантська година у Кривому Розі на Новий рік скасовуватися не буде.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

 

 

Нагору