Суші – улюблені ласощі як дорослих, так і дітей, і багато хто хотів би поставити цю страву на новорічний стіл 2023. Єдиний мінус – приготування займає багато часу. Але є альтернативний варіант – ліниві суші у склянці. Готуються вони з тих самих продуктів, що й традиційні, тільки в рази швидше.
Інформатор розповість як легко приготувати улюблену страву на святковий стіл.
Інгредієнти:
- рис для суші (150 г),
- авокадо (1 шт.),
- горбуша (200 г),
- сир вершковий (200 г),
- норі (2 листки),
- ікра червона (100 г),
- соус устричний (1 ст.л),
- олія кунжутна (1 ст.л.),
- соус соєвий (4 ст.л),
- васабі (0,5 ч.л.).
Для заправки рису: оцет рисовий (2-3 ст.л.), цукор (1 ч.л.), сіль (1 ч.л.).
Спосіб приготування:
Філе червоної риби наріжте кубиком, і замаринуйте в устричному соусі та кунжутному маслі. У такий же спосіб наріжте очищений від шкірки авокадо.
Рис для суші добре промийте та зваріть на невеликому вогні. Важливо, щоб рис був необхідної суміші, його не можна помішувати. Приготуйте заправку. У сотейнику змішайте рисовий оцет, сіль та цукор, і поставте на плиту. Уварюйте, доки суміш не стане однорідною. Змішайте рис із заправкою.
Норі дрібно наріжте кулінарними ножицями та викладіть на дно склянок. Зверху викладіть рис, потім – рибу, далі – філадельфію, авокадо, знову норі та ще шар рису. Зверху викладіть червону ікру. При подачі за допомогою трубочки зробіть невеликий отвір і влийте туди соєвий соус, змішаний з васабі.
Смачного!
Раніше ми розповідали, як приготувати фаршировані крабові палички.
Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.
Євгенія Глубінок