Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Національний банк Україну створив банківську мережу, яка працюватиме в умовах повного блекауту

У зв’язку з масованими обстрілами військами рф критичної інфраструктури України, Національний банк України розробив власну систему “незламности”. Це мережа банків POWER BANKING, яка зможе працювати навіть в умовах повного тривалого блекауту. На сьогодні вона об’єднує всі 14 системно важливих банків та залучає інших учасників банківського ринку.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на Національний банк України, за ініціативи Національного банку всі 14 системно важливі банки об’єдналися для створення спільної банківської мережі – POWER BANKING. Це спільна мережа відділень банків по всій Україні, які будуть працювати та надавати клієнтам банківські послуги навіть у критичній ситуації під час блекауту. Відділення спільної мережі забезпечені альтернативними джерелами енергії та резервними каналами зв’язку, мають посилену інкасацію готівки та додатковий персонал.

Наразі вже понад 1 000 відділень в усіх регіонах країни додатково оснащені для роботи під час блекауту (близько 80% із них – це відділення системно важливих банків).

Для всіх клієнтів буде доступний певний перелік нагальних банківських послуг, а саме:

  • отримання готівки (в банкоматах чи в касі);
  • платежі, переказ коштів (у касі чи в терміналах самообслуговування);
  • обмін валют (у разі наявності готівкової валюти в касі);
  • консультації менеджерів з фінансових питань.

Крім того, у відділеннях мережі POWER BANKING запроваджено банкоматний національний роумінг. Його мета – надати українцям можливість у банкоматі будь-якого банку мережі зняти збільшену суму готівки, достатню для задоволення поточних потреб та формування певного запасу.

Мапа відділень мережі POWER BANKING регулярно оновлюється на окремій вебсторінці Національного банку, де можна знайти детальнішу інформацію про мережу, перелік її відділень, банкоматний роумінг, поради та відповіді на поширені запитання.

Відео голови Національного банку України Андрія Пишного про мережу POWER BANKING можна подивитися тут

Раніше Інформатор писав про те, які радіостанції будуть працювати у Кривому Розі навіть під час блекауту.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

 

Нагору