Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

До новорічного столу: готуємо фаршировані крабові палички

Закуски – основа новорічного столу. Особливо закуски невеличкі, як кажуть “на один укус”. Такі, які не треба було різати. Поклав собі на тарілку, підчепив виделкою та їж. До того ж такі страви є справжньою окрасою святкового столу. Да й продукти для них можна підібрати прості, дешеві, які можна купити майже у кожному магазині.

Інформатор пропонує три рецепти фаршированих крабових паличок.

З плавленим сиром та яйцем

Продукти

  • 260 г крабових паличок
  • невеликий пучок свіжого кропу
  • легкий майонезом
  • велике варене яйце
  • 90 г плавленого сиру
  • 2-3 зубки часнику, сіль.

Приготування

  • Сирок ненадовго забирається в морозилку, після чого натирається на тертці з середніми або великими отворами.
  • Кріп промивається, просушується і дрібно рубається гострим ножем.
  • Часник чиститься і пропускається через прес.
  • Варене яйце дрібно треться.
  • Всі підготовлені компоненти майбутньої начинки з’єднуються і заправляються підсоленим майонезом.
  • Сумішшю наповнюються розгорнуті палички й знову скручуються акуратними рулетами.

З сиром та зеленню

Продукти

  • 8-9 шт. крабових паличок
  • пучок свіжої петрушки та кропу
  • 110 г сиру
  • велика ложка жирної сметани
  • сіль
  • суміш мелених кольорових перчиків
  • 1 зуб. свіжого часнику.

Приготування

  • Сир виделкою гарненько розтирається з жирною сметаною. До майбутньої начинці додається дрібно рубана зелень і вичавлений часник. Начинка солиться та перчиться до смаку.
  • Кожна крабова паличка акуратно розгортається. На отримані пласти невеликими порціями викладається начинка.
  • Заготовки згортаються рівними рулетиками.

Зі шпротами

Продукти

  • 160 г шпротів в олії
  • 16-17 охолоджених крабових паличок
  • зубчик часнику
  • плавлений сирок
  • 3 великих варених яйця
  • сіль
  • легкий майонез.

Приготування

  • Палички акуратно розмотуються і готуються до фарширування.
  • Варені яйця і сирок подрібнюються за допомогою середньої терки. До цих інгредієнтів додається підсолений майонез з подрібненим часником. Начинка добре перемішується.
  • Вийшла сирно-яєчної сумішшю намазуються палички. Зверху кожної з них укладається рибка без масла.
  • Заготовки назад згортаються рулетиками.

Раніше Інформатор писав про те, як приготувати святковий рулет з начинкою

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

 

 

Нагору