Закуски – основа новорічного столу. Особливо закуски невеличкі, як кажуть “на один укус”. Такі, які не треба було різати. Поклав собі на тарілку, підчепив виделкою та їж. До того ж такі страви є справжньою окрасою святкового столу. Да й продукти для них можна підібрати прості, дешеві, які можна купити майже у кожному магазині.
Інформатор пропонує три рецепти фаршированих крабових паличок.
З плавленим сиром та яйцем
Продукти
- 260 г крабових паличок
- невеликий пучок свіжого кропу
- легкий майонезом
- велике варене яйце
- 90 г плавленого сиру
- 2-3 зубки часнику, сіль.
Приготування
- Сирок ненадовго забирається в морозилку, після чого натирається на тертці з середніми або великими отворами.
- Кріп промивається, просушується і дрібно рубається гострим ножем.
- Часник чиститься і пропускається через прес.
- Варене яйце дрібно треться.
- Всі підготовлені компоненти майбутньої начинки з’єднуються і заправляються підсоленим майонезом.
- Сумішшю наповнюються розгорнуті палички й знову скручуються акуратними рулетами.
З сиром та зеленню
Продукти
- 8-9 шт. крабових паличок
- пучок свіжої петрушки та кропу
- 110 г сиру
- велика ложка жирної сметани
- сіль
- суміш мелених кольорових перчиків
- 1 зуб. свіжого часнику.
Приготування
- Сир виделкою гарненько розтирається з жирною сметаною. До майбутньої начинці додається дрібно рубана зелень і вичавлений часник. Начинка солиться та перчиться до смаку.
- Кожна крабова паличка акуратно розгортається. На отримані пласти невеликими порціями викладається начинка.
- Заготовки згортаються рівними рулетиками.
Зі шпротами
Продукти
- 160 г шпротів в олії
- 16-17 охолоджених крабових паличок
- зубчик часнику
- плавлений сирок
- 3 великих варених яйця
- сіль
- легкий майонез.
Приготування
- Палички акуратно розмотуються і готуються до фарширування.
- Варені яйця і сирок подрібнюються за допомогою середньої терки. До цих інгредієнтів додається підсолений майонез з подрібненим часником. Начинка добре перемішується.
- Вийшла сирно-яєчної сумішшю намазуються палички. Зверху кожної з них укладається рибка без масла.
- Заготовки назад згортаються рулетиками.
Раніше Інформатор писав про те, як приготувати святковий рулет з начинкою
Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.
Альона Свірідова