Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Як у Кривому Розі підготувалися до тривалих блекаутів

Масові обстріли енергетичної інфраструктури Кривого Рогу приводять до відключення постачання електроенергії як по всьому місту, так і в окремих районах. А це своєю чергу знеструмлює водонасосні станції, очисні споруди. Мешканці міста залишаються без води та тепла. У лікарнях стає неможливим проводити операції. Проте Кривий Ріг готов навіть до тривалих блекаутів.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на Військову адміністрацію Кривого Рогу, місто вже пережило два повних блекаути, один частковий і все спрацювало добре. По газу – взагалі ніяких збоїв не було, всі ГРС перейшли на генератори. Більш ніж на 22 базові станції мобільного зв’язку також були встановлені генератори й зв’язок майже скрізь був. Вода – це шість підйомів. Перший, другий, третій – найважливіші підйоми, де йде генерація з водосховищ. Там відпрацювали добре на генераторах. Тому, змогли потім дуже швидко запустити воду. Бо, якщо вода виходить із системи, то, щоб знову її наповнити, треба два ще два тижні. Те ж саме і по теплозабезпеченню: повністю забезпечили циркуляцію води на генераторах. Це дуже важливо при мінусовій температурі. І малі та середні котельні, які йдуть від 220 також відпрацювали на генераторах. Ті, які високовольтні – 330, таких генераторів не існує. зараз місто до закуповує десятки генераторів та іншу спеціалізовану техніку для того, щоб вже при мінусовій температурі, яка очікується у другій половині січня та лютому, бути більш готовими до блекаутів.
Вже 132 об’єкти медицини, тепло-, водопостачання та інших об’єктів критично важливої інфраструктури Кривого Рогу забезпечені потужними генераторами.

Кривий Ріг готов до тривалих блекаутів

Кривий Ріг готов до тривалих блекаутів

За словами інженера КП «Криворіжтепломережа» Олександра Єріна, підприємство проводить роботу із забезпечення джерел теплопостачання резервним електропостачанням. На сьогодні підприємство придбало вже 5 дизельних електростанцій, які встановлюються на об’єктах теплопостачання: Найближчим часом воно повинно отримати 34 дизельних генератори. Це дозволить забезпечити надійне електропостачання котельних, які опалюють 1136 багатоквартирних будинків, 36 дитячих садочків, 41 школу та 11 лікарень.
Для підтримки мешканців розгорнуті Пункти Незламності у навчальних закладах міста. Їх на сьогодні 52. Вони також забезпечені генераторами та всім необхідним. Зараз розпочинається обладнання Пунктів альтернативними засобами зв’язку, в тому числі супутникового. Також діють пункти у відділеннях поліції та об’єктах бізнесу – всього їх, разом з муніципальними, близько 80-ти.

Раніше Інформатор писав про те, що відділення “Укрпошти” перетворяться на Пункти незламності.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору