Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Відділення Укрпошти перетворяться на Пункти незламності

Якщо школи та поліцейські відділки, де розташовані Пункти незламності, є далеко не у всіх селищах України, то відділення “Укрпошти” працюють у найвіддаленіших селах. Приємна новина: Європейський банк реконструкції та розвитку затвердив грант у розмірі €4,5 млн для “Укрпошти”.

Як повідомляє Інформатор Кривий Ріг з посиланням на Інформатор Україна, Національний поштовий оператор планує використати ці кошти для закупівлі обладнання супутникового доступу до мережі Інтернет та електрогенераторів, які забезпечать надійний зв’язок та мобільні пункти зарядки всією мережею поштових відділень компанії.

“Укрпошта” в рамках цього проєкту додасть до €4,5 млн гранту ЄБРР ще €1,5 млн власних коштів на закупівлю додаткового обладнання. Окрім іншого будуть придбані обігрівачі, Wi-Fi роутери та освітлювальне обладнання.

Таким чином національний поштовий оператор облаштує 1700 точок безпеки у 450 населених пунктах України.

Нинішній грант ЄБРР є доповненням до попереднього проєкту, підписаного у листопаді 2020 року. Той проєкт передбачав отримання “Укрпоштою” від ЄБРР кредиту на суму €63 млн.

Кредит призначався для закупівлі до 1900 пересувних поштових відділень на базі автомобілів для використання у сільській місцевості, а також для будівництва сучасних автоматизованих сортувальних хабів і депо по всій країні.

Станом на вересень цього року на маршрутах вже працює понад 1600 пересувних відділень. Вони замінили багато стаціонарних поштових відділень у сільській місцевості та відіграють життєво важливу роль у доставці поштових відправлень, пенсій та товарів першої необхідності місцевим жителям по всій країні, у тому числі на нещодавно звільнених територіях на сході та півдні України.

Як сказано у повідомленні: “Компанія продовжує роботу в умовах повномасштабного вторгнення рашистів. Крім послуг з відправлення та отримання посилок, “Укрпошта” також надає можливість отримати соціальні виплати у своїх відділеннях, а також здійснити оплату комунальних платежів. Періодично продовжують вводитися і нові функції.

Раніше Інформатор писав про те, чи буде “Укрпошта” видавати пенсії без електрики та зв’язку.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Нагору