Кривий Ріг До сайту

Новорічний десерт: готуємо безе “Ялинка”

Таке веселе безе порадує у свято дітей і дорослих. Меренга на водяній бані готується просто, але вимагає уваги та точності виконання рецепта.

Реклама

Інформатор розповість покроковий рецепт “новорічного безе”.

Інгредієнти:

Реклама

Спосіб приготування:

Яйця помийте з милом. Жовтки в цьому рецепті не знадобляться.

Додайте цукор і лимонну кислоту.

Реклама

Збийте злегка білки з цукром і лимонною кислотою, щоб перемішати. У каструлю налийте воду, доведіть до кипіння. Після вогонь зменшите. Поставте на каструлю з водою миску з білками і цукром. Дно миски не повинно торкатися води. збивайте 10 хвилин поки суміш не загусне і не збільшиться в об’ємі. Потім зніміть миску з водяної бані і збивайте ще 3-4 хвилини. Має вийти трохи в’язке, повітряне та густе безе, схоже на зефір.

Додайте в безе зелений харчовий барвник. добре перемішайте.

За допомогою кулінарного мішка з насадкою відсадити на деко з пергаментом ялинки з безе.

Реклама

У кожну ялинку вставте палички і прикрасьте кондитерської посипкою. Надішліть в духовку. Печіть безе при температурі 100-110 градусів 1-1,5 години.

Безе має вільно відходити від паперу.

Безе на паличці у вигляді ялинки готове. Подавайте на десерт.

Реклама

Раніше ми розповідали, як приготувати чіпси з лаваша.