Таке веселе безе порадує у свято дітей і дорослих. Меренга на водяній бані готується просто, але вимагає уваги та точності виконання рецепта.
Інформатор розповість покроковий рецепт “новорічного безе”.
Інгредієнти:
- Куряче яйце – 2 штуки;
- Цукор – 120 г;
- Лимонна кислота – 1 щіпка;
- Барвник Харчової зелений – 2 г;
- Кондитерська посипка – 2 чайних ложки.
Спосіб приготування:
Яйця помийте з милом. Жовтки в цьому рецепті не знадобляться.
Додайте цукор і лимонну кислоту.
Збийте злегка білки з цукром і лимонною кислотою, щоб перемішати. У каструлю налийте воду, доведіть до кипіння. Після вогонь зменшите. Поставте на каструлю з водою миску з білками і цукром. Дно миски не повинно торкатися води. збивайте 10 хвилин поки суміш не загусне і не збільшиться в об’ємі. Потім зніміть миску з водяної бані і збивайте ще 3-4 хвилини. Має вийти трохи в’язке, повітряне та густе безе, схоже на зефір.
Додайте в безе зелений харчовий барвник. добре перемішайте.
За допомогою кулінарного мішка з насадкою відсадити на деко з пергаментом ялинки з безе.
У кожну ялинку вставте палички і прикрасьте кондитерської посипкою. Надішліть в духовку. Печіть безе при температурі 100-110 градусів 1-1,5 години.
Безе має вільно відходити від паперу.
Безе на паличці у вигляді ялинки готове. Подавайте на десерт.
Раніше ми розповідали, як приготувати чіпси з лаваша.
Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.
Євгенія Глубінок