Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Зеленський вирушив до Вашингтона, а США підтвердили надання Україні системи Patriot: що відомо про візит Президента до Америки

Президент України Володимир Зеленський прямує до США. Там він зустрінеться з Джозефом Байденом та виступить у Конгресі. Це перший раз з початку повномасштабного вторгнення він виїжджає за межі України. Одним із питань, буде можливість передачі Україні систему Patriot.

Про це повідомляє Інформатор Кривий Ріг з посиланням на Інформатор Україна.

Про свій візит до США Зеленський повідомив у Twitter. Цю інформацію також підтвердили в Офісі президента.

“Вирушив до США задля зміцнення стійкості й обороноздатності України. Зокрема, із президентом Джозефом Байденом обговоримо співпрацю України та США. Також виступлю в Конгресі та проведу низку двосторонніх зустрічей”, – йдеться у повідомленні.

Систему Patriot буде в новому пакеті допомоги на майже 2 мільярди доларів, про який має оголосити президент США Джозеф Байден. Українських військових навчатимуть користуватися системою у третій країні, – про це йдеться у повідомленні пресслужби Білого дому. Оголошення Байденом нового пакету заплановано на 21 грудня.

“Байден оголосить новий значний пакет на майже 2 мільярди доларів допомоги Україні у сфері безпеки. Він міститиме важливу нову здатність: ракетну батарею Patriot, яка стане критично важливим активом для захисту українського народу від варварських нападів росії на критичну інфраструктуру України”, — йдеться у повідомленні.

Навчатимуть українських військових, як керувати батареєю ракет Patriot, у третій країні. Це займе деякий час, але українські війська повернуться до своєї країни, щоб керувати цією батареєю. Окрім озброєння у Білому домі планують разом із Конгресом відзначити роботу над ухваленням значного пакета додаткового фінансування для України на 2023 рік. Загалом очікують двопартійного пакета на понад 40 мільярдів доларів.

Що відомо про Patriot

Як пише “Мілітарний”, MIM-104 Patriot – американський зенітний ракетний комплекс, що виробляється групою американських компаній на чолі з Raytheon. Комплекс створювали як універсальний засіб протиповітряної оборони на середніх та великих висотах для забезпечення протиракетної оборони на рівні армії США. Patriot – це радіокомандний ЗРК, наведення ракети на ціль здійснюється шляхом керування по радіоканалу по відбитому від цілі сигналу наземної РЛС.

Раніше ми повідомляли про візит Зеленського до Бахмута.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

 

 

Нагору