Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

До Різдва: готуємо торт без випічки

До Різдва залишилося три дні. А яке Різдво без чогось солоденького. Тільки ось з електрикою останнім часом проблеми. Тому розраховувати на те, що електродуховка не вимкнеться у найбільш незручний момент не доводиться.

Інформатор пропонує приготувати торт без випічки. Основою його є сухе бісквітне печиво савоярді, замінити яке можна любим бісквітним печивом, яке знайдете у магазині.

Продукти

  • Печиво “Савоярді” – 240 г.;
  • Кокосова стружка – 150 г.;
  • Сметана 20% – 800 г.;
  • Мигдаль – 60 г.;
  • Білий шоколад – 200 г.;
  • Ванільний цукор – 15 г;
  • Цукрова пудра – 70 г.

Приготування

Насамперед ми топимо білий шоколад. Найкращий варіант робити це на водяній бані, щоб температура плавлення дорівнювала 60 градусам.

У порожню миску виливаємо сметану, до неї додаємо цукрову пудру та ванільний цукор. Суміш потрібно перемішати віночком чи ложкою. Пам’ятайте, ми повинні просто розчинити цукор у сметані, не потрібно її збивати.

У субстанцію зі сметани виливаємо розтоплений шоколад і змішуємо, доки не досягнемо однорідності. Наприкінці треба висипати 100 г кокосової стружки та знову змішати.

Викладаємо прямокутник із печива. За допомогою ацетатної плівки та форми робимо стінки. На печиво кладемо одну третину крему, вирівнюємо по всій поверхні печива. Посипаємо крем мигдалем і робимо другий ряд з печива.

Аналогічно додаємо крем та мигдаль. Формуємо третій шар із печива, на нього мажемо крем вже не тільки зверху, але й з інших боків прибравши форму. Забираємо торт у холодильник на 8 годин.

Наш чудовий торт готовий. Не забудьте посипати його кокосовою стружкою, яка залишилася, і можна сміливо подавати гостям.

Раніше Інформатор писав про те, як приготувати торт без випічки “Капучіно”

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору