Новий модний кулінарний тренд – кекси в чашках. Цей десерт – більше, ніж просто плитка шоколаду чи морозиво, але все ж таки досить легкий і швидкий у приготуванні в порівнянні зі звичайною випічкою.
Інформатор пропонує приготувати кавово-шоколадний кекс у чашці.
Інгредієнти:
- 3 столові ложки борошна;
- 1 чайна ложка розчинної кави (порошок);
- 2 столові ложки какао-порошку;
- 2,5 або 3 столові ложки цукру;
- 1/4 чайної ложки розпушувача для тіста;
- 2 столові ложки молока;
- 1 яйце;
- 2 столові ложки рослинної олії;
- 1/2 чайної ложки ваніліну.
Спосіб приготування:
У мисці змішуємо муку, мелену каву, какао-порошок, цукор і розпушувач. Усе добре перемішуємо.
Додаємо молоко, яйце, масло і ванілін. Усе перемішуємо виделкою до утворення однорідної маси.
Виливаємо суміш у змащену маслом чашку і ставимо в мікрохвильову піч на високий режим приблизно на 1,5 хвилини, доки кекс не буде готовий. Головне – не перетримати.
Подаємо до столу з кулькою ванільного морозива або просто, присипавши цукровою пудрою.
Раніше ми розповідали, якщо закінчився хліб: готуємо корисні хлібці.
Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.
Євгенія Глубінок