Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

Залужний розповів про мобілізацію в Україні і можливий активний наступ росіян- Economist

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний дав інтерв’ю англійському виданню Economist. Він вважає, що росія може відновити масштабний наступ, який може відбутися в лютому чи в березні, або навіть наприкінці січня. За його словами, цей наступ може початися не на Донбасі, а в напрямку Києва, в напрямку білорусі, не виключаю і південного напрямку.

Розказав Залужний в інтерв’ю Economist, – передає Інформатор.

“У нас достатньо людей, і я чітко бачу, що маю. Мені достатньо. Мені не потрібні ще сотні тисяч… Я знаю, що можу перемогти цього ворога. Але мені потрібні ресурси. Мені потрібно 300 танків, 600-700 БМР, 500 гаубиць”, – каже Головнокомандувач ЗСУ.

Мобілізація на росії просто так не пройшла. Це велика кількість людей, з якою все одно треба боротися.

“російська мобілізація спрацювала. Це неправда, що їхні проблеми настільки серйозні, що ці люди не будуть боротися. Вони будуть. Велить їм цар воювати, і вони воюють. Я вивчав історію двох чеченських воєн – це було те саме. Можливо, вони не настільки добре оснащені, але вони все одно становлять для нас проблему. За нашими оцінками, у них є резерв 1,2-1,5 млн осіб… Росіяни готують близько 200 тис. нових військових. Я не сумніваюся, що в Києві вони ще раз візьмуться”, – розказує Залужний реально дивлячись на ситуацію.

Важливе стратегічне завдання для України – це підготуватися до можливого активного наступу росіян, який може статися в лютому. Мати змогу вести війну свіжими силами і резервами.

“Наші війська всі зараз пов’язані в боях, вони стікають кров’ю. Вони стікають кров’ю і тримаються разом виключно завдяки мужності, героїзму та вмінню своїх командирів тримати ситуацію під контролем”, – повідомив Залужний.

Раніше ми писали про жахливий обстріл Дніпропетровської області, від якого постраждали чоловік та жінка.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Олена Шевченко

 

Нагору