Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Що робити з пральною машинкою, якщо під час прання вимкнули світло: лайфхаки та поради

Не так дошкуляють українцям відключення електроенергії, як зникнення її в найбільш неочікуваний момент. Наприклад, коли ти нарешті завантажив пральну машинку та почав насолоджуватися її заспокійливо-затишними звуками. Що робити, коли раптом пропадає світло і твої речі залишаються за наглухо зачиненими дверцятами пралки, наповненої водою з порошком? 

Інформатор Кривий Ріг з посиланням на Інформатор Україна підкаже, що робити у таких випадках.

Зливайте воду

Якщо відключили світло, слід негайно витягнути вилку пралки з розетки. Потім дочекатися, коли включать електрику, увімкнути пристрій до мережі, і запустити функцію віджимання і полоскання. Після завершення циклу машинка відключиться в робочому режимі.

Інша справа, якщо вимкнення аварійне, і світла може не бути одну-дві доби. Одяг у воді може зіпсуватися і погано пахнути.

Як злити воду у разі відсутності електроенергії:

  • відімкнути машину від розетки;
  • знайти трубку в пральній машині – поруч із фільтром, який захищає зливну помпу;
  • витягнути трубу та зняти з неї заглушку;
  • спустити рідину в таз.

Завдяки цьому способу ви зможете злити воду з пральної машини, але будьте готові витратити на це досить багато часу.

Своїм дієвим способом, як злити воду з барабана, поділилась користувачка TikTok з нікнеймом @titenkoalona. За її словами, використовуючи для цього спеціальний відсік для зливання води, який є практично в будь-якій моделі, ви ризикуєте затопити сусідів, що лише додасть вам проблем. Щоб запобігти цьому, краще застосувати інший спосіб. Для нього вам знадобиться пакет чи харчова плівка та скотч.

Одну сторону плівки чи пакета потрібно прикріпити чітко під дверцятами пральної машини. А іншу вставити у відро або миску. Після цього можна поступово відчиняти дверцята. Вся рідина зіллється до відра чи миски, тому ви зможете швидко та без проблем забрати всі речі з барабана.

Використання аварійного троса

Одна з відповідей на питання, що робити, якщо заблокувалися двері в машині і як відкрити їх без звернення до майстра, пов’язана з використанням аварійного тросика.

Якщо у вас сучасна машинка, то у неї є тросик, призначений для аварійного відкриття дверцят. Подивіться туди, де знаходиться зливний фільтр – саме там розташовується кінець цього троса.

Найчастіше, виробники фарбують його в яскраві кольори, щоб підвищити шанси “помічника” бути виявленим. Для відкриття заблокованого люка досить повільно та обережно потягнути трос на себе.

Якщо аварійний трос у зазначеному місці не виявлено, у моделі вашої пралки він не передбачений. Отже, доведеться використовувати інші способи.

Застосування підручних засобів

Кожному користувачеві варто знати, як відчиняти дверцята пральної машини без спеціальних пристроїв. Для цього достатньо мати при собі звичайний шнурок, довжина якого має бути трохи більшою за діаметр дверцят. Користувач повинен виконати такі дії:

  • просунути шнур у проріз між корпусом та люком по всьому діаметру;
  • тягнути за кінці шнурка доти, доки він не утворить петлю і не натисне на клямку;
  • зачекати клацання, яке означає, що замок розблоковано.

Замість шнура можна використовувати й дріт або мотузок – принцип розблокування буде таким самим.

Більше того, підійде і звичайна пластикова карта. Від тиску картки на язичок замка люк зазвичай відкривається. А при появі проблеми через частково зламану ручку дверцят можна спробувати зняти блокування, потягнувши за шматок, що залишився, плоскогубцями або пінцетом.

Якщо ж відкрити дверцята не вдається, то краще звернутися до фахівця, оскільки більш серйозні маніпуляції з технікою ні до чого доброго не приведуть.

Раніше Інформатор писав про те, які прилади допоможуть пережити відсутність електроенергії

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Нагору