Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

Пожежа у “Пункті незламності” в Києві: реальність чи черговий вкид ІПСО рф

Ворог намагається дискредитувати роботу «Пунктів незламності». Ввечері 12.12.2022 в мережі з’явилося відео, на якому відбувалася пожежа нібито у «Пункті незламності» в Печерському районі Києва. Цю інформацію спростували у Нацполіції та повідомили, що це відео – черговий «вкид» роспропаганди. Громадян просять довіряти лише офіційним джерелам. 

Як повідомляє Інформатор Кривий Ріг з посиланням на Інформатор Україна, Нацполіцію України та Центр протидії дезінформації, в інтернеті поширили відео пожежі, на якому автор зазначає, що “горить пункт незламності”. Інформація швидко заполонила українське інформаційне поле.

“У результаті перевірки встановлено, що відео відзняте на території рф. Метою поширення такого контенту є нагнітання тривожних настроїв серед населення України. Тож поліція Київа стверджує: у жодному пункті  обігріву населення пожежі не було” – йдеться у повідомленні.

Як зазначають у Міністерстві внутрішніх справ України, наразі ДСНС розгорнула вже 1 070 пунктів незламності по всій Україні. Усі вони ефективно та в повному обсязі продовжують функціонувати.

“У кількох телеграм-каналах ворог почав ширити інформацію про нібито пожежу, яка спалахнула у Пункті Незламності у Печерському районі Києва. Жодної інформації про подібну пожежу до ДСНС не надходило, а поширене відео – лише спроба підмінити факти і посіяти паніку. У жодному з Пунктів, з початку їх розгортання, не виникало пожеж та інших надзвичайних ситуацій”- наголошується у повідомленні.

У кожному пункті є рятувальники і правоохоронці. Усі фахівці знають як діяти у разі небезпечної ситуації. Пункти незламності – безпечне місце для усіх, кому необхідно скористатися зв’язком, теплом, отримати поради на тему пожежної безпеки у побуті.

Джерело: Нацполіція України

Джерело: Нацполіція України

Джерело: Нацполіція України

Джерело: Нацполіція України

Джерело: Нацполіція України

Джерело: Нацполіція України

Відомо, що перші «пункти незламності» розпочали роботу на площі Свободи в Херсоні 18 листопада 2022 року. І вже досить скоро з’явилися в усіх регіонах країни.

Тому з перших днів роспропаганда поширює маніпулятивні наративи й намагається посіяти «зраду» серед українців та недовіру до роботи пунктів.

Основний посил ворога – росія нищить мирні міста, оскільки не має іншого вибору, але, на думку роспропаганди, саме Президент України винен в обстрілах цивільної інфраструктури, оскільки не йде на переговори з росією на їхніх умовах.
Умови рашистів – це здача України, але пропагандисти не згадують цей «нюанс» у своїх маніпулятивних закликах.

Раніше Інформатор писав про те, що Центр протидії дезінформації спростував фейки про підвищення в Україні комунальних тарифів.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Нагору