Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Що відзначають 12 грудня в Україні та світі: прикмети та заборони

12 грудня 2022 року понеділок. В Україні відзначають дуже важливе свято. Є також декілька інших цікавих свят та пов’язані з ним прикмети та заборони.

Інформатор розповість про ці дати та свята.

12 грудня Україна відзначає День сухопутних військ України. Вони були сформовані у 1996 році у складі Збройних Сил держави. До складу входять механізовані й танкові війська, ракетні війська та артилерія, армійська авіація, аеромобільні війська, війська протиповітряної оборони. Сухопутні війська збройних сил є головним носієм бойової могутності незалежної Української держави. За чисельністю вони складають майже половину збройних сил України. Зараз, з початком повномасштабного вторгнення росії в Україну, саме на Сухопутні війська відіграють особливу роль у визволенні країни та боротьбі за її свободу та незалежність.

Щороку 12 грудня мільйони шанувальників важкої музики в усьому світі відзначають Міжнародний день хеві-метал, грають найкращі і найбільше відомі хеві-метал альбоми, які коли-небудь випустили. Хеві-метал – жанр рок-музики, розроблений наприкінці 1960-х і на початку 1970-х років, спочатку у Великій Британії, а пізніше у Сполучених Штатах. Групи-засновники жанру, що мають коріння у блюз і психоделічному року, створили важке, масивне звучання, яке характеризується тривалими гітарними соло та виразними барабанними.

Православна церква 12 грудня вшановується пам’ять святого Парамона. Цього дня було заведено чистити дахи від снігу, але без лопат. Також заборонено шити, в’язати і займатися будь-якою фізично важкою працею. Підмітати підлоги теж не варто – можете вимести удачу. Намагайтеся не позичати гроші – разом з ними ви заберете негативну енергетику власника.

Що можна робити 12 грудня

Всупереч іншим дням, сьогодні рекомендується попросити у сусідів сіль, цукор, молоко або яйця – так ви привернете до себе удачу. Також, згідно з народними повір’ями, 12 грудня дівчата можуть поворожити на нареченого, щоб дізнатися, як скоро і за кого вони вийдуть заміж.

Народні прикмети погоди

  • Селяни поспішали зустріти захід сонце. Вірили, що якщо ранок буде червоний і ясний, то весь грудень буде ясним.
  • Якщо зранку сніг зійшов, то заметіль буде до святого Миколая.
  • Якщо до цього дня сніг ще не випав, то зима буде теплою і безсніжною.
  • Снігопад в цей день був доброю прикметою – буде хороший урожай хліба в наступному році.
  • Дим з димаря стовпом – до морозу, стелиться по землі – до потепління.
  • Зірки яскраві – до похолодання, тьмяні – до відлиги.

Іменини святкують: Данило, Парамон, Олександр, Сергій, Денис, Микола, Іван.

Про те, що відзначають 11 грудня Інформатор писав раніше.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

 

 

Нагору