Курятина – надзвичайно смачний і привабливий продукт. Готується він дуже просто і швидко й підходить для будь-якого випадку. Але якщо у жареному чи запеченому вигляді курятина вже надоїла, спробуйте приготувати її у звичайній пластиковій пляшці. Вийде щось подібне заливному чи сальтисону та стане чудовою закускою і на святковий стіл, і на будні. До того ж, таке блюдо не вдарить вас по карману, адже знадобиться усього чотири інгредієнти.
Інформатор пропонує приготувати курку у пляшці.
Для цього рецепту можна використовувати м’ясо цілої курки або тільки її окремі частини, як у нашому випадку. Готувати страву можна двома способами: або відварити м’ясо (в цьому випадку бульйон буде прозорим), або протушкувати на сковороді.
Продукти
-1 курка
-100 г волоських горіхів (за бажанням)
-30 г желатину
-2 зубчики часнику
– сіль і спеції до смаку
Приготування
Наріжте м’ясо відповідними шматочками. Поставте їх тушкуватися на повільному вогні на сковороді без олії чи іншого жиру можна додати трохи води).
2. Приправити сіллю і спеціями, накрити кришкою і залишити тушкуватися.
Тим часом розчиніть желатин у теплій воді до повного розчинення.
4. Тушкуємо м’ясо (у власному соку) близько 35 хвилин, даємо йому охолонути, потім видаляємо кістки.
5. Змішайте м’ясо (разом з отриманим бульйоном) з желатином, перелийте склад в пластикову пляшку і поставте в холодильник, поки він добре не охолоне. За бажанням можна також додати волоські горіхи з нашаткованою цибулею, попередньо обсмаженою на олії.
6. Коли м’ясо повністю охолоне, акуратно розріжте пляшку і зніміть барабан на тарілку.
7. До столу подати нарізаною кружечками.
Раніше Інформатор писав про те, як приготувати курячі крильця, запечені у пиві.
Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу та України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг
Альона Свірідова