Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

У Дніпропетровській області агресивна від обстрілів вівчарка пошматувала подружжя і їх сина

В одному з сіл Нікопольського району німецька вівчарка покусала сімейне подружжя – чоловіка 68 років, жінку 64 років та їхнього сина– 45-річного чоловіка. Найбільше постраждала жінка. Виявилося, що вони і є  господарями собаки, яка завжди поводилася агресивно і була відлюдькувата. Але цього разу вона оскаженіла і напала на господарів.

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на директора обласного центра катастроф Радія Шевченко.

По прибуттю до місця події, фельдшери діагностували у потерпілої множинні укушені рани обох передпліч, відкритий перелом обох кісток лівого передпліччя, укушені рани правої кисті, часткова травматична ампутація третього пальця цієї кисті. У її чоловіка також множинні укушені рани лівого передпліччя і дефект тканини на ньому – в глибині рани зіяє відкрита кістка. У їхнього сина – незначні садна та синці в ділянці кистей.

Молодий чоловік по рекомендації фельдшера промив покусані ділянки господарським милом під проточною водою, йому обробили садна, від госпіталізації він відмовився, обіцяв звернутися до сімейного лікаря самостійно. Його батькам проведено антирабічну (проти сказу) обробку ран, зроблено загальне знеболення, накладено асептичні пов’язки на травмовані ділянки та госпіталізовано обох в Нікопольську міську лікарню. Обставини травмування фельдшер виясняла по ходу надання потерпілим медичної допомоги.

Подружня пара розповіла, що собака їхня, домашня. З дитинства характер у пса був відлюдькуватий, агресивний. Особливо він недолюблював сина господарів і неодноразово кидався на нього, коли той приходив провідати батьків. В той нещасливий день син в черговий раз прийшов до батьків, собака гуляла по подвір’ю, і коли він відкрив хвіртку, щоб зайти в двір, собака знову ж таки, кинувся на нього. Мати з батьком почали рятувати сина, а собака оскаженіла повністю і почала несамовито кусати господарів.

Їм вдалося вирватися від пса, вибігти на вулицю, закрити за собою хвіртку і побігти за допомогою до сусідів, які уже і викликали ЕМД, а також подзвонили дільничному поліцейському, тому що собака продовжувала голосно гавкати, рвала хвіртку, намагалася перескочити через паркан.

Господарі зробили припущення, що агресія собаки виросла в зв’язку з постійними артилерійськими обстрілами селища, в якому вони проживають, що зробило свій відбиток на психіці собаки. Від цієї клятої війни страждають не тільки люди, а й тварини, які змушені перебувати в постійному стресовому стані.

Фельдшер, яка приїхала на виклик

Раніше ми розповідали про вівчарку з фронту, яка шукає родину у Кривому Розі.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Олена Шевченко

Нагору