Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

На ЗЕАС росіяни завезли “Гради” та готують провокацію

Територію Запорізької АЕС росіяни використовують як “ядерний щит”. Днями вони завезли установки “Град” прямісінько  під енергоблок №6. Припускається, що готується провокація.

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на teletgram канал Енергоатому.

Як написано у повідомленні: “На територію захопленої Запорізької атомної електростанції рашисти вчора завезли кілька реактивних систем залпового вогню (РСЗВ) «Град».

Цю зброю загарбники розмістили біля енергоблока № 6, безпосередньо поруч із територією станційного сухого сховища відпрацьованого ядерного палива, де раніше будували деякі «захисні споруди» в таємному режимі, порушуючи всі умови з організації ядерної та радіаційної безпеки.

Найбільш вірогідна провокація, що готується, – обстріли протилежного берегу Дніпра, зокрема міст Нікополь та Марганець, цими установками «Град» безпосередньо з майданчику ЗАЕС, користуючись «прикриттям» енергоблоків та сховища відпрацьованого ядерного палива”.

Енергодар та Нікопольський район на мапі. Джерело: deepstatemap

Енергодар та Нікопольський район на мапі. Джерело: deepstatemap

Енергоатом звертається до МАГАТЕ й усієї світової атомної спільноти і вкотре закликає створити безпекову зону всередині та навколо станції за її повної демілітаризації й деокупації.

Раніше Інформатор писав про те, як вплине підрив дамби Каховської ГЕС на ЗАЕС.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг, а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору