Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

6 грудня – День Збройних Сил України: заборони, прикмети та День янгола

6 грудня, відзначають День Збройних Сил України. У церковному календарі відзначають день пам’яті святих єпископів Амфілохія.

Прикмети та заборони – розкаже Інформатор.

День Збройних Сил України

6 грудня українці відзначають державне свято – 30-ту річницю Дня Збройних сил України. Це свято справжньої мужності, героїзму і відваги. Дата приурочена до дня ухвалення Закону України «Про Збройні сили України» – подія відбулася саме 6 грудня 1991 року. Також урочиста дата пов’язана із 6-м грудня 1919 року. Це день став початком однієї зі славетних сторінок української армії – Першим зимовим походом Дієвої армії УНР.

Збройні сили – це один з основних елементів стабільного і впевненого розвитку Української держави, справжня гарантія державного суверенітету. Тому у цей день ми вшановуємо всіх, хто причетний до високого і почесного звання військовослужбовця, хто обрав для себе нелегку, але достойну професію – захищати Україну, її суверенітет і незалежність.

День пам’яті святих єпископів Амфілохія

Народився святий близько 340 року в Кесарії Каппадокійській. Був другом Григорія Богослова та Василія Великого, а наприкінці свого життя став єпископом Іконійським. Амфілохія відносять до Отців Церкви та числа Великих Каппадокійців.

Його родина була дуже побожною, але до молодого віку юнак бажав стави адвокатом. Однак, віра в Христа перемогла цю мрію, тому Амфілохій вирішив присвятити життя служінню Богові. Жив у путелі, вирощував там собі городину. За благочестиве життя був нагороджений Господом даром зцілення.

374 року став єпископом Іконії, відразу після цього скликав Іконійський Синод, під час якого засудив єретиків-макидонян, які не вірили в божество третьої Особи Божої.

Народні прикмети

  • Йде сніг та віє північний вітер — 6 червня буде холодний дощ.
  • На небі біжать низькі хмари, чекайте на різке похолодання.

Що не можна робити 

  • Заборонено сваритися, з’ясовувати стосунки.
  • Краще цього дня нічого не позичати.

Що можна робити 

Цього дня наші предки влаштовували гуляння на честь створення санного шляху. Часто вечірки супроводжувалися застіллями і різноманітними іграми.

Іменини: Олександр, Олексій, Борис, Григорій, Іван, Митрофан, Федір, Макар.

Раніше ми розповідали, у яких закладах освіти Кривого Рогу розташовані Пункти Незламності: адреси.

Дізнайтесь головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг.

Євгенія Глубінок

Нагору