Домашню випічку люблять без винятку всі: від дорослих до малих. Хіба ж хтось зможе встояти від смачних пончиків, які можна приготувати самостійно, не витративши великої кількості часу.
Кількість продуктів розраховано для приготування 4 порцій пончиків – Інформатор.
Інгредієнти:
- 150 мл молока;
- 250 грамів пшеничного борошна;
- 1 куряче яйце;
- 25 грамів вершкового теплого масла;
- 4 грами дріжджів;
- 50 грамів цукрового піску;
- 2 грами кухонної солі; 350 грамів рослинної олії.
Рецепт приготування:
Насамперед необхідно просіяти пшеничне борошно у глибоку миску і додати у неї дріжджі.
Далі необхідно нагріти молоко і додати у борошно, разом з сіллю, цукром, вершковим маслом і яєчним жовтком. Тісто бажано замішувати міксером, оскільки руками його можна зробити занадто твердим.
Після того як тісто буде готове, необхідно перекласти його у глибокий чистий посуд і ретельно накрити харчовою плівкою. Тісто потрібно залишити у теплому місці на годину-півтори.
Як правильно смажити пончики
Після того як тісто підніметься, його необхідно перекласти на чистий стіл і поділити на 8 рівних частин. Бажано після цього ще залишити шматки тіста хвилин на 15, щоб вони наситилися киснем і припинили липнути до рук. Далі необхідно у кожній кульці зробити отвір, щоб вийшли форми пончиків на кожній.
Далі необхідно взяти глибоку сковороду і розігріти у ній олію. Потім треба викласти пончики у олію і зробити середній вогонь, щоб олія кипіла мінімально. Пончики потрібно перевертати, коли одна сторона стане коричневого рум’яного кольору, і повторити те ж саме з іншою стороною.
Раніше ми розповідали, як приготувати печінкові млинці з начинкою.
Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.
Євгенія Глубінок